Βέροια Κοινωνία

Με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του «Έρασμου»

Δήμητρα Σμυρνή

Εγκαινιάστηκαν σήμερα το απόγευμα τα νέα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», αποδεικνύοντας με τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το χώρο την κοινωνική καταξίωση που έχει πετύχει ο Σύλλογος με τη μέχρι τώρα πορεία του.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, του Διοικητή της 1ης Μεραρχιας Σάββα Κολοκούρη, του εκπροσώπου της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας κ. Νιώπα, του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Τσαχουρίδη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Συρμούλας Τζήμα, του πρώην Υφυπουργού Άγγελου Τόλκα,   της πρώην Δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, προέδρων διαφόρων φορέων, μελών, εθελοντών και φίλων του «Έρασμου».

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη,  ο Δήμαρχος τόνισε προλογίζοντας τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Σύλλογος τον κοινωνικό του ρόλο, με εμφανείς τους καρπούς των προσπαθειών του στον τόσο ευαίσθητο χώρο που κινείται, υποσχόμενος τη συνέχιση της συμπαράστασης του Δήμου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Φωστηροπούλου ευχαριστώντας αρχικά τους παρισταμένους για την τιμή που κάνουν στο Σύλλογο με την παρουσία τους, προχώρησε σε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, από την αρχή της  σύστασής του.

Θυμίζοντας τις αρχές που διέπουν το Σύλλογο με κυρίαρχη την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ίση αντιμετώπιση, επικεντρώθηκε στον κυρίως ρόλο του, που είναι η αντιμετώπιση της βίας και ειδικά της ενδοοικογενειακής.

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος τόνισε πώς προχώρησε στην πορεία με τη βοήθεια εθελοντών που εργάστηκαν με πάθος για τους στόχους που τέθηκαν και πώς με τη συνεχή οργάνωση και διεύρυνση της Δομής οι στόχοι έγιναν περισσότερο προσεγγίσιμοι.

Ειδικά ο χώρος που εγκαινιάστηκε τονίστηκε πως ήταν απαραίτητος για τις δράσεις που αναπτύχθηκαν ευρύτατα και οφείλεται στην αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου.

Χωρίς να παραλείψει να αναφέρει τη συμπαράσταση του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τη βοήθεια της Περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, τη συνεχή συμπαράσταση του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, το ρόλο της πρώην Δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, η οποία βοήθησε το Σύλλογο όταν ξεκίνησε, το Δημοτικό Συμβούλιο για την παρουσία του στις δράσεις του, τον Άγγελο Τόλκα, που επί της υφυπουργίας του ο Σύλλογος πήρε την άδεια να  κάνει δράσεις στο camp των μεταναστών, αλλά και όλους τους φορείς με τους οποίους ο «Έρασμος» έχει γόνιμη συνεργασία, έκλεισε λέγοντας:

«Εγκαινιάζοντας αυτόν το χώρο ενώνουμε τις ευχές όλων μας να λείψει από τις κοινωνίες παντελώς η βία.»

Στη συνέχεια η κοινωνική λειτουργός Ολυμπία Λαζαρίδου και η ψυχολόγος Μαρία Ασλανίδου έδωσαν στοιχεία για την οργάνωση και τις δράσεις του Συλλόγου αλλά και για την απήχηση που έχουν αυτές στην τοπική κοινωνία.

Ο μπουφές που περίμενε τους καλεσμένους των εγκαινίων ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, αποτέλεσμα συλλογικής «δράσης» των μελών και εθελοντών του.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων