Γενικά

Εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου, Παρασκευή 29 Μαρτίου

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 7:30 μμ γιορτάζεται για πρώτη φορά στην Βέροια η Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου. Η 88η ημέρα του χρόνου (επειδή το πιάνο έχει 88 πλήκτρα) επιλέχθηκε πριν από λίγα χρόνια για να γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο ο βασιλιάς των οργάνων και όλος ο πολύχρωμος κόσμος του (συνθέτες, σολίστ, ερασιτέχνες, κοινό, χορδιστές, κατασκευαστές, σπουδαστές, δάσκαλοι).

Το τμήμα πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας (Θανάσης Ρεπάνης, Νάντια Τζήμα, Πέτρος Φάκας, Πόπη Φιρτινίδου, Βαλεντίνη Φωκά) συμμετέχει σ’ αυτό το μεγάλο παγκόσμιο πάρτυ με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ρωσικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα: το πιανιστικό – παιδαγωγικό έργο του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (Пётр Ильич Чайковский, 1840 – 1893) ξεδιπλώνεται στη σκηνή του θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από προσεκτικά διαλεγμένους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου.

Στην εκδήλωση παρουσιάζεται περιληπτικά η ζωή και το έργο του μεγάλου Ρώσου συνθέτη, αλλά και γίνεται αναφορά στην ρωσική ζωγραφική, χαρακτηριστικά δείγματα της οποίας προβάλλονται συνοδεύοντας τα πιανιστικά έργα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

banner-article

Ροη ειδήσεων