Εργασία Τοπικά

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία στις 29 Μάρτη και ιδιαίτερα στο εργοστάσιο της COCA-COLA στο Σχηματάρι, θορύβησε την εργοδοσία. Αυτός είναι ο λόγος που προχωρά στην πράξη το σχέδιο που από καιρό είχε προγραμματίσει για να χτυπήσει την ταξική ομοσπονδία μας. Στην προσπάθεια της αυτή να δημιουργήσει σωματεία και ομοσπονδίες – σφραγίδες των εργοδοτών βρίσκει τα πρόθυμα τσιράκια και φερέφωνα που έχει στο σωματείο του Αιγίου.

Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ε.Ε. στα εργασιακά δικαιώματα, που κλιμακώνεται η εργοδοτική επιθετικότητα, όπως οι περιπτώσεις απολύσεων εκλεγμένων συνδικαλιστών από τη «Selecta Hellas»., «Σαβοϊδάκης» κ.α., επιβάλλεται να απαντήσουμε με ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, με ισχυροποίηση των σωματείων. Δυνάμωμα συνολικά του ταξικού κινήματος, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της και αυτό είναι η καλύτερη «ασπίδα» για συνδικαλιστικά δικαιώματα, τη συλλογική οργάνωση και δράση σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Καταδικάζουμε την διασπαστική κίνηση της εργοδοσίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν καθαρή θέση απέναντι της. Στην Ομοσπονδία θέλουμε σωματεία ταξικά και όχι συμβιβασμένα, δεκανίκια της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην Απεργία στις 30 Μαΐου διεκδικώντας ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα, κατάργηση των άθλιων, ελαστικών σχέσεων εργασίας. ΌΧΙ στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€.

Τηλ: 2332022230/ 6973312771

Μάης, 2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας