Απόψεις Πολιτική

“Η ΝΔ κατά των… φόρων και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ!” γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας

Μ’ αφορμή το τεράστιο ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το Κράτος, που ανέρχονται σε 88,4 δις ευρώ, το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ  καταγγέλλει τα  φορολογικά μέτρα  του ΣΥΡΙΖΑ, και τονίζει  μετ’ επιτάσεως ότι:  

«Οι μοναδικοί που δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, είναι ο κ. Τσίπρας  και αυτοί που στηρίζουν την  Κυβέρνηση. Για όλους αυτούς, η συνταγή είναι μία και μοναδική: νέοι και πρόσθετοι φόροι, χωρίς τέλος και δίχως οικονομική λογική.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι: «οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των πολιτών προς το Κράτος αυξήθηκαν κατά περίπου 5 δις ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2016».

Η ΝΔ μ’ αυτήν  της την ανακοίνωση αλλά και με άλλες παρόμοιες, όπως για παράδειγμα εκείνην που… «κατήγγειλε» τα φορολογικά μέτρα κατά των αγροτών,   χρησιμοποιεί   αποσπάσματα αλήθειας, ώστε αφενός να ενοχοποιεί τη σημερινή  κυβέρνηση κι αφετέρου να προβάλλεται  ως «λύση» και πάλι η ίδια, κρύβοντας  όπως πάντα επιμελώς την αλήθεια!

Συγκεκριμένα από το 2013 μέχρι  τις αρχές 2015, όπου στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, τα ληξιπρόθεσμα  χρέη των πολιτών  στο Ελληνικό Δημόσιο  αυξήθηκαν κατά  21,6 δισ. ευρώ και αναλογούσαν σε 3,4 εκατ. πολίτες. Δηλαδή ο ρυθμός αύξησή τους είναι ο ίδιος με τον σημερινό, στον οποίο και αναφέρεται η καταγγελία της ΝΔ, περίπου 1 δις ευρώ το μήνα! Ενώ μέχρι το 2010 τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ήταν περίπου 30 δις ευρώ και αξίζει να διερευνηθεί πόσοι και ποιοι χρωστούσαν τότε!

Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας
Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

Και για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων,  την 1-1-2016  το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 86,298 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 51,647 δισ. ευρώ είναι χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την 1-1-2011 και αντιστοιχούν σε  4.305.153 άτομα,    υπερβαίνοντας πλέον το 50% του συνόλου των πολιτών που είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικών δηλώσεων!

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Και μόνο απ’ τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν, γιατί αυτή η πολιτική  βίαια τους στέρησε   ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους.  Πολλούς τους οδήγησε στην ανεργία και την οικονομική καταστροφή κι άλλους στην αυτοκτονία.    Κι  όμως αυτοί που κυβερνούν συνεχίζουν  την  υπέρμετρη και πέρα από κάθε   λογική  αύξηση της φορολογίας και της επιβολής χαρατσιών.

Συνεπώς, είναι αυτονόητο   ότι δεν είναι ευθύνη των πολιτών αυτό το χρέος αλλά  εκείνων που επέβαλαν αυτή την εγκληματική πολιτική.  Και  εδώ ενέχονται όλοι τους, όσοι ψήφισαν τα  μνημόνια είτε είναι σήμερα στην κυβέρνηση είτε στην «αντιπολίτευση»!

Είναι σαφές ότι η ΝΔ  και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, σ’ όποια θέση κι αν βρίσκονται, προσπαθούν να αποκρύψουν, να αποσιωπήσουν ή και να διαστρεβλώσουν  ό,τι  τους ενοχοποιεί.

Το κάθε κόμμα απ’ αυτά δίνει αποσπασματικά στοιχεία που εκθέτουν τα υπόλοιπα, άσχετα αν το μνημονιακό έργο  το έφεραν και το φέρουν εις πέρας από κοινού και με μάλιστα σε αγαστή  συνεργασία, όπως τα βιολιά της ίδιας ορχήστρας.

Όλοι αυτοί αποσιωπούν για παράδειγμα ότι  το σημερινό «χρέος» έναντι των δανειστών   έχει διογκωθεί  από τότε που μας έβαλαν  στη μνημονιακή περιπέτεια, ενώ κάθε φορά ισχυρίζονταν ότι τα μέτρα -αφαίμαξης των πολιτών- είχαν  στόχο τη μείωσή του!

Έτσι δικαιολογούσαν και δικαιολογούν την εκποίηση της  Δημόσιας Περιουσίας -αξιοποίηση κατ’ αυτούς-  για την οποία συμφωνούν  όλοι τους, όπως συμφωνούν   στον περιουσιοκτόνο ΕΝΦΙΑ, στο «τάισμα» των τραπεζιτών με δις ευρώ, στις συνεχείς περικοπές των κοινωνικών δαπανών,  και εν γένει  σ’ όλα, όσα οι δανειστές προστάζουν.

Ποτέ και κανένας τους δεν αισθάνθηκε την ανάγκη  αλλά και την υποχρέωση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό  γιατί  κάθε φορά συμβαίνει το αντίθετο απ΄ τους στόχους που υποτίθεται ότι έχουν βάλει,  «δικαιολογώντας»  έτσι  τα βάρβαρα μέτρα που κάθε φορά του επιβάλλουν.

Οι δείκτες λοιπόν της οικονομίας τούς ενοχοποιούν   και  δείχνουν τη συνειδητή εγκληματική τους στάση απέναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την άκρως ευνοϊκή για μια μικρή μερίδα  κερδοσκόπων, τοκογλύφων, των κροίσων της «κρίσης» εν ολίγοις.

Θα μπορούσε να τους ρωτήσει κανείς γιατί  ενώ τα επίσημα στοιχεία τους δείχνουν ότι το δημόσιο «χρέος»  συνεχώς αυξάνει αντί να ελαττώνεται, γιατί  αυτοί συνεχίζουν -3ο μνημόνιο- τον υπέρμετρο δανεισμό, γιατί συνεχίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,  γιατί συνεχίζουν την υπερφορολόγηση και το χαράτσωμα των αδύνατων πολιτών, αφού όλα αυτά φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ ότι αυτοί υποτίθεται ότι προσδοκούν!

Κι αν καμώνονται οι τριτομνημονιακοί της…  αντιπολίτευσης   ότι είναι κατά των φορολογικών μέτρων και της πολιτικής  της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στη σχετική ανακοίνωση η  ΝΔ αναφέρει –όπως εξάλλου κάνει σε κάθε σχετική ανακοίνωση-  ας μας πει λοιπόν αν αντιτίθεται  στην υλοποίηση των υποχρεώσεων του 3ου μνημονίου, που από κοινού έχουν αναλάβει;  Μήπως παρέκλινε αυτών των υποχρεώσεων ο  ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τον επαναφέρει στην τάξη; Γιατί δεν προτείνει δικά της φορολογικά μέτρα; Πάντως και οι δυο είναι αντίθετοι με τη φορολόγηση  για παράδειγμα των τραπεζιτών ή αυτών που αύξησαν κατά πολύ τα πλούτη τους  από τη μνημονιακή τους πολιτική.panos22n

Ας μην  προσποιούνται  λοιπόν ότι δεν καταλαβαίνουν!  Ο ελληνικός λαός έστειλε τη ΝΔ στην αντιπολίτευση γι αυτήν της την πολιτική και έδωσε  πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπόσχονταν ότι θα σταματήσει αυτόν τον κατήφορο.

Κι όμως εξαπατήθηκε για μια ακόμη φορά. Και παρ’ όλο το τρανταχτό ΟΧΙ που καταγράφηκε στο δημοψήφισμα – παρακαταθήκη, στο στημένο απ’ την Κυβέρνηση που ζητούσε από το λαό να πει όχι στη συνέχιση αυτού του κατήφορου,  ελπίζοντας σε ένα δουλοπρεπές ναι,  στηριζόμενη  στις απειλές και την τρομοκρατία των «εταίρων» δανειστών – τοκογλύφων  και τη συνδρομή εγχώριων μισθοφόρων πολιτικών και μη, βρεθήκαμε με ένα τρίτο μνημόνιο, κόντρα και πάλι στη θέληση του λαού.

Το τραγικότερο όλων  είναι ότι  η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει το λαό, του λέει ψέματα,  τον θέλει ανέτοιμο και ανήμπορο να αντιδράσει σε μια τελική έφοδο για την άλωση των περιουσιών εκείνων που είναι προϊόν δουλειάς και όχι εκμετάλλευσης.

Μιλά για ανάπτυξη, αλλά δεν ξεκαθαρίζει ότι αυτή θα γίνει πάνω στα ερείπια με το λαό πλήρως υποταγμένο, υποχείριο των λεγόμενων επενδυτών, που  ο μοναδικός λόγος τους  για επενδύσεις θα είναι η μεγιστοποίηση των κερδών τους  σε σχέση  με αυτά που αποκομίζουν σήμερα  από τις άλλες τριτοκοσμικές χώρες.oxi_copy

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Μπορεί οι υποτελείς κυβερνήσεις να στρογγυλεύουν τις καταστάσεις,  όμως  οι δανειστές, οι…  «εταίροι» μας,  δεν κάνουν πολιτική, δεν ζητούν ψήφους, όπως για τις ανάγκες της δημοκρατικοφάνειας  χρειάζεται το πολιτικό τους προσωπικό της μπατανίας-Ελλάδας.

Αυτοί  βάζουν όρια και προθεσμίες.   «Εδώ υπάρχουν χαρτιά υπάρχουν προθεσμίες» λεγόταν χαρακτηριστικά πριν μισό αιώνα περίπου στον ελληνικό  κινηματογράφο από   τον «τοκογλύφο» στον εξαθλιωμένο δανειζόμενο. («Υπάρχει και φιλότιμο»)

Σ’ εμάς τώρα το «τεχνικό μνημόνιο»  είναι πλέον εντός των πυλών. Έχουν σημασία μερικά χαρακτηριστικά του σημεία.

Νέα λίστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για συνέχιση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ,  ΕΑΒ. Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα σε συνέχεια των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το Δεκέμβρη η λίστα θα συμπληρωθεί και με νέες επιχειρήσεις υπό κρατική διαχείριση.

Ένα  ακόμη  στοιχείο του «τεχνικού μνημονίου» είναι ότι διευκρινίζει  ευθύς εξαρχής τον  τρόπο υπολογισμού των αυτόματων περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, σε συνδυασμό με τις «απώλειες» των φόρων που θα προκύψουν, εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων.

Επίσης, ένα επόμενο  και χαρακτηριστικό, αφού ξεκαθαρίζει  σε τι επακριβώς προσβλέπουν, είναι η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων  χαρατσιών σε συντομότατο χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο μηνών. Εάν όχι,  προβλέπει κατασχέσεις  περιουσιών για όσους δεν μπορούν να τα πληρώσουν και μάλιστα ηλεκτρονικές.

Αυτές οι κατασχέσεις είναι άλλες σε σχέση μ’ εκείνες των τραπεζών. Εδώ δεν έχεις πάρει δάνειο. Απλώς αυτοί αποφάσισαν ότι τους χρωστάς!

Ας  θυμηθούμε το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια ξημερώματα κι έβγαζαν βίαια έξω τους ιδιοκτήτες των οποίων τα σπίτια είχαν κατασχέσει.

Police block the apartment's entrance as Amalio Barrul Gimenez' belongings lay on the street after Amalio and his family's got evicted in Madrid, Spain, Tuesday, June 24, 2014. Amalio Barrul Gimenez, , 41 years old, his wife Isabel Morales Bachiller, 35 years old, 2 month pregnant, and three children live with a low income coming from selling goods in the street and state benefits of 530 euros ($720). They occupied Bankia Bank apartment one and a half year ago and have tried to negotiate to pay a low rent but the bank demanded their eviction. The eviction was carried out in spite of the Victims' Mortgage Platform (PAH). Banners read "Shame" "you are laughing and we are suffering", "three children in the street", "a pregnant woman evicted", "extra payment to evict people". (AP Photo/Andres Kudacki)

Άρα, όποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούν να έχουν περιουσιακά στοιχεία. Και εδώ μπορεί να καταλάβει ο καθένας τι πρόκειται να συμβεί, όταν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως διαπιστώνει και η ΝΔ ως «παρατηρητής», έφτασαν τα 88,4 δις ευρώ.

Το ερώτημα τι θα κάνουν τώρα όλοι αυτοί  μπροστά στις προσταγές των δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ μόνο ρητορικά μπορεί να τεθεί. Ο ρόλος των σπιθαμιαίων είναι γνωστός.   Δεν είναι άλλος απ’ αυτόν των δημίων, που μάλιστα συνωστίζονται για να διαμοιράσουν τα λάφυρα.  

 Ίσως βέβαια να  προσβλέπουν στη δύναμη και την εύνοια των υψηλών τους αφεντικών, αγνοώντας προφανώς τη δύναμη του λαού, που μια μέρα μπορεί να τους ζητήσει το λόγο!  Γιατί τέτοια   εγκλήματα  παραγραφή δεν έχουν!

banner-article

Ροη ειδήσεων