Βέροια Πολιτισμός

Μουσική εκδήλωση με πολλαπλά μηνύματα για τους πρόσφυγες του Στρατοπέδου “Αρματολού Κόκκινου”

Όλο και περισσότεροι φορείς άτομα και ομάδες της ελληνικής κοινωνίας , εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες στη χώρα.

Από τους πρώτους, στο χώρο του Κέντρου,  η μπάντα SUBATO Trio, με τους  γνωστούς καλλιτέχνες Γιώργο Πετκάρη, Σαξόφωνο,  Δημήτρη Γουμερίτση, Μπάσο και τον Σωτήρη Αναδολή Ντράμς,  άρτια πλαισιωμένη φωνητικά με τη Σεμέλη Ταγαρά, ήρθαν την τελευταία ημέρα της άνοιξης 31 Μαίου, από τη Θεσσαλονικη   και σκόρπισαν απλόχερα τις γλυκιές νότες  τους σε ένα πάρτι της JAZZ στο δροσερό ανοιξιάτικο δειλινό στο Κέντρο Φιλοξενίας των προσφύγων στη Βέροια, στις όχθες του Αλιάκμονα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε στο Κέντρο η κ. Λητώ Πετκάρη μετά από πρόσκληση της Αναπλ. Καθηγήτριας ΑΠΘ, Ελένης Παπαδοπούλου,  όπου αμφότερες δραστηριοποιούνται στον τομέα του εθελοντισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια, είναι απεσταλμένη από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Waldorf της Βουσαπέστης, προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα του εθελοντισμού, το οποίο είναι ενταγμένου στον κύκλο μαθημάτων του λυκείου της.

IMG_7994

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μέσα σε χειροκροτήματα και τις θερμές εκδηλώσεις, μικρών και μεγάλων όταν η κ. Πετκάρη τραγούδησε ακαπέλα γνωστό αραβικό τραγούδι.

Την παρούσα εκδήλωση  αλληλεγγύης  συνοδεύει το μήνυμα της  ευαισθητοποίησης και της προσφοράς  των παιδιών στο συνάνθρωπο, μέσα από το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα, στο θέμα του εθελοντισμού.

Εκφράζονται ειλικρινείς ευχαριστίες στον. Κ. Κουσαξίδη, περιφερειακό υπεύθυνο του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Διοίκησης του στρατοπέδου για την παροχή της ευγενούς θεσμικής και  υλικοτεχνικής στήριξης

 

 

ΤΖ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας