Βέροια Πολιτισμός

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί τη γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ευχαριστεί θερμά τη γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ η οποία αφιέρωσε το μήνα Φεβρουάριο στην υποστήριξη της οικονομικής εκστρατείας της Βιβλιοθήκης «ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ» . Η γκαλερί διοργάνωσε εξαιρετικές δράσεις για την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης και  κατάφερε να συγκεντρώσει και να συνεισφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν:

α)bazaar βιβλίων, όπου η γκαλερί για τον μήνα Φεβρουάριο μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη, καλώντας φίλους, συγγραφείς και εικαστικούς να στείλουν ενυπόγραφα έντυπα, καταλόγους, τίτλους βιβλίων, ακόμα και βιβλία από τις προσωπικές τους βιβλιοθήκες. Έχοντας σύντομα  μ΄ αυτό τον τρόπο εξασφαλίσει έναν σημαντικό αριθμό εντύπων, ακολούθησε στη συνέχεια με επιτυχία  η διάθεσή τους.

β) Σε συνεργασία με τον Ποιητικό Πυρήνα διοργανώθηκε στο χώρο της γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγ. Αντωνίου 26)  στις 14 Φεβρουαρίου ποιητική βραδιά με τίτλο «ΕΡΩΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ» όπου  η ομάδα του Π.Π. καθώς και φίλοι διάβασαν ποίηση, αλλά και διέθεσαν για τον ίδιο σκοπό ένα σημαντικό αριθμό τίτλων από τις ποιητικές τους συλλογές .

γ)σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «ΟΧΛΗΡΟΙ» Κοζάνης και το 3ο Εργαστήριο της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, κλείνοντας τον μήνα Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε στις 30 Φεβρουαρίου, στον εναλλακτικό χώρο (ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ-εκτός)  Βενιζέλου 43, θεατρική βραδιά ποίησης, λόγου, μουσικής, χορού και ζωγραφικής με τίτλο δρώμενου «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ».

Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη της ομώνυμης γκαλερί κα Βίκυ Παπατζίκου, και όλους τους φίλους που συνδράμανε ποικιλοτρόπως στην επιτυχία της προσπάθειας της γκαλερί  στην υποστήριξης της οικονομικής εκστρατείας της Βιβλιοθήκης ‘’ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ’’ κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ποιητικό Πυρήνα, και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Παπαστεργίου, Βασίλη Δασκαλάκη, Δημήτρη Καρασάββα, Παύλο Παρασκευαϊδη, τους φίλους Σούλη Λιάκο, Γιώργο Σιώμο,  και  τους Στέργιο Μποζίνη – Φώτη Σιμόπουλο για τη συμμετοχή.

Ευχαριστίες θερμές στους εικαστικούς-δημιουργούς  Ιωάννα Ασσάνη, Γιώργο Ηλιάδη, Ιωάννα Καζάκη, Βασίλη Καρακατσάνη, Θανάση Καραμήτα, Αθηνά Λατινοπούλου, Αγορίτσα Λίτσα, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Γεωργία Μπλιάτσιου, Γεύσω Παπαδάκη, Γιάννη Σταμενίτη, Γιάννη Στεφανάκη, , Φωτεινή Χαμιδιελή, για τους καταλόγους και τα έργα που διαθέσανε.

Επίσης ευχαριστίες θερμές στους συγγραφείς Ελένη Βερυκίου, Διονύση Διαμαντόπουλο, Κώστα Καλδάρα, Αύγουστο Κορτώ Κώστα Μπλιάτκα, , Γιώργο Λιόλιο, Νίκο Μανούδη, Ελένη Πριοβόλου, Σάκη Σερέφα, Φώτη Σιμόπουλο, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, Αλέκο Χατζηκώστα, Γιώργο Χατζόπουλο και τους εκδοτικούς οίκους ΑΙΩΡΑ και ΠΑΤΑΚΗ

Ευχαριστίες ιδιαίτερες στην θεατρική ομάδα ‘’ΟΧΛΗΡΟΙ’’ Κοζάνης και στους συντελεστές της δράσης  ‘’ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ’’ Γλύκα Διονυσοπούλου, Γιώργο Δελιόπουλο, Τάκη Συνδουκά, Βαγγέλη Τζημόπουλο, Μιχάλη Μπιμπάση.

Ευχαριστίες στο Γυμνάσιο Πλατέως και στην διευθύντριά του Μαριάννα Λούκα, στον Σύλλογο Γονέων και τα παιδιά της εικονικής επιχείρησης του Γυμνασίου Τρικάλων και στην Χρύσα Βαφειάδου, στα  φροντιστήρια ξένων γλωσσών ΑΧΟΝ – Τάνια Γκανίδου και ΑΛΚΗ – Αναστασία Δαληγκάρου καθώς επίσης και στο 3ο Εργαστήριο της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Η Βιβλιοθήκη ανάβει τα φώτα του 2ου ορόφου στις 15 Απριλίου και σας προσκαλεί να την επισκεφθείτε

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494,

http://www.libver.gr

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας