Αγροτικά Τοπικά

Η Λαϊκή Ενότητα με όλες της τις δυνάμεις δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους


Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η μεταλλαγμένη μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο άκρως νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της που υπαγορεύεται από τον έπαρχο της νεοαποικίας μας Ντάισελμπλουμ και υλοποιείται από τις ντόπιες μαριονέττες με αριστερό μανδύα, ξεκίνησε την επίθεση στους αγρότες και κτηνοτρόφους με σκοπό τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων και την επιβίωση μόνο των μεγαλοτσιφλικάδων επιχειρηματιών. Το Δεκέμβρη προετοίμασε το έδαφος , περνώντας στο νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών (!) διάταξη που ποινικοποιεί την παρακώλυση δημόσιων συγκοινωνιών σε αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια σιδηροδρομικούς σταθμούς κ.λπ. Τώρα, με το νέο ασφαλιστικό νόμο επιχειρεί να υπερδιογκώσει τους φόρους και τις εισφορές των αγροτών και κτηνοτρόφων, και σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους της παραγωγής και τις ζημιές από τα κάπιταλ κοντρόλς, να συνθλίψει το καθαρό τους εισόδημα, να καταβαραθρώσει το βιοτικό τους επίπεδο και να τους αναγκάσει να ξεπουλήσουν την αγροτική περιουσία και τη γη τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Απέναντι σε τέτοιο πόλεμο κανείς δε μπορεί να μείνει αδρανής. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ήδη άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους και το μέτωπό τους καθώς και η συμπαράσταση από τους άλλους θιγόμενους κλάδους πλαταίνει. Ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής. Τα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Ο κάθε επαγγελματικός κλάδος πρέπει και οφείλει να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος δε διεκδικεί το αφορολόγητο. Διεκδικεί το δικαίωμα της βάσης της παραγωγικής τάξης της κοινωνίας μας στη δουλειά, στη ζωή, στην ανάπτυξη. Διεκδικεί την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων, καθώς και των 40 επαγγελμάτων που κινούνται γύρω από αυτούς.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σήμερα στους δρόμους φωνάζοντας για το δίκιο. Λοιδορούνται και κατηγορούνται μόνο από τους βολεμένους του συστήματος που προσπαθούν να στρέφουν τον έναν επαγγελματικό κλάδο απέναντι στον άλλο με σκοπό να διασπάσουν το κοινό, ταξικό, λαϊκό μέτωπο αντίστασης.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας