Οικονομία Σχόλια

Τελικά πόσα πάρθηκαν από τα ταμεία και τους Δήμους για τη δόση στο ΔΝΤ;

Τεύκρος

Δεν είναι πολύ μακριά ο καιρός που η Κυβέρνηση έπαιρνε από τα αποθεματικά των ταμείων αλλά και των Δήμων για να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ. Όλοι θα θυμούνται τις υποσχέσεις που έδινε τότε ο πρωθυπουργός ότι τα λεφτά σε ένα μήνα θα είναι στη θέση τους και μάλιστα θα επιστρέφονταν και μ’ ένα ελκυστικό επιτόκιο. Τώρα, πού βάσιζε αυτήν του την υπόσχεση ο Πρωθυπουργός, δεν είναι της στιγμής να το ρωτήσουμε.

Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα ύστερα από ερώτηση στη Βουλή του Ημαθιώτη βουλευτή και
Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου,  σχετικά με την μη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: “κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για τα οικογενειακά επιδόματα, για να πληρώσει το ΔΝΤ!”

Και βέβαια δεν χρησιμοποίησε μόνο αυτά, πήρε και από τα ταμεία, ζήτησε και από τα αποθεματικά των Δήμων. Και απ’ ότι φαίνεται για την κυβέρνηση “ο γέγονε γέγονε”, όμως οι ασφαλισμένοι αυτό ούτε   το είπαν ούτε θα το πουν ποτέ.

Αν τώρα κάποιος έμπαινε σε μια τράπεζα και έπαιρνε το ένα εκατομμυριοστό αυτών πού άρπαξε η κυβέρνηση από τα ταμεί,α θα έλεγε κανένας τους δεν πειράζει; Δεν θα ήταν το πρώτο θέμα στις τηλεοράσεις και δεν θα μιλούσαν όλοι τους για τον ληστή;

Και με την ευκαιρία οι τρεις Δήμοι της Ημαθίας έχουν συνεισφέρει για τη… δόση στο ΔΝΤ; Και αν ναι, πόσα είναι και πώς αυτά θα γυρίσουν πίσω στα ταμεία;

Γιατί αν έδωσαν, δικαίωμα να τα χαρίσουν προφανώς και δεν έχουν.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων