Αθλητικά Βέροια Θέματα Παιδείας

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και του  Προγράμματος “Ολυμπιακής Παιδείας – 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στα σχολεία” ,οι μαθητές/τριες του 10ου Δ.Σ Βέροιας, γιόρτασαν και ανακάλυψαν μέσα από βιωματικές δράσεις τις Ολυμπιακές Αξίες : το Ευ Αγωνίζεσθαι, τον  σεβασμό, τη φιλία, τη συνεργασία ,τη δύναμη της θέλησης. Αξίες που ισχύουν όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή μας.

Οι μαθητές/τριες της Ε΄Τάξης  μας ταξίδεψαν, από την Αρχαία Ολυμπία έως το Παρίσι 2024, με την Αναπαράσταση της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Ένα συγκινητικό δρώμενο, πλαισιωμένο από  μικρές Ιέρειες και  μικρούς Λαμπαδηδρόμους που είχε σκοπό να εμπνεύσει τους μαθητές/τριες  με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, μέσα από μια ιστορική αναδρομή στους Αρχαίους και Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες  της Ε΄ τάξης συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνάντηση, με τον Παραολυμπιονίκη Αθλητή Κολύμβησης κ. Αντ. Τσαπατάκη, μέσω της ΕΘΝ.Ο.Α. Στη δράση αυτή συμμετείχε πλήθος σχολείων από Ελλάδα και Κύπρο. Εκπρόσωπος μαθητής/τρια κάθε σχολείου υπέβαλε  ερώτηση στον Παραολυμπιονίκη .Όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον αθλητή για τη δύναμη της θέλησης στον αθλητισμό και στη ζωή. Οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης του 10ου Δ.Σ   του ευχήθηκαν όλοι μαζί καλή επιτυχία με το σύνθημα ΄΄Πνεύμα σε κίνηση¨, προκαλώντας τον  θαυμασμό και τη συγκίνηση του αθλητή!

Τις παραπάνω δράσεις παρακολούθησε ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Γ. Ράπτης, ο οποίος επιφύλασσε μία έκπληξη στους μαθητές /τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου: παρουσίασε τη Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, μίλησε για την ιστορία της και τον τρόπο λειτουργίας της,  προκαλώντας το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση όλων!

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Εβδομάδας, οι μαθητές της Α΄, Β΄& Γ΄ Τάξης του 10ου Δ.Σ Βέροιας  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό Άθλημα της Αντισφαίρισης ( Τένις ). Με βιωματικές και ευχάριστες ασκήσεις, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Αντισφαίρισης κ. Μ. Αδαλόγλου  παρουσίασε το άθλημα στους μικρούς μαθητές.

Γνωριμία με το Ολυμπιακό Άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ)  είχαν και οι μαθητές/τριες του Ολοήμερου Τμήματος του σχολείου  .Ο πιστοποιημένος Προπονητής κ. Γ.Τσιαλτζούδης μαζί με τον  βοηθό προπονητή Δ.Τσιαλτζούδη ,παρουσίασαν στους μαθητές/τριες του Ολοήμερου το άθλημα, με αθλητικό και ψυχαγωγικό τρόπο.

Υπεύθυνη όλων των παραπάνω δράσεων της ΄΄4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στο δρόμο για το Παρίσι 2024΄΄ ήταν η Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Ελένη Γκόγκα , σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του 10ου Δ.Σ Βέροιας κ. Βαρβάρα Δημητριάδου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας