Εργασιακά Κοινωνία Νάουσα Οικονομία Τοπικά

Εργασιακό Σωματείο “Βαρβαρέσος”: Άλλος ένας… «ευεργέτης» στη Νάουσα μαυρίζει τη ζωή μας / ένα από τα αποτελέσματα της ελευθερίας κίνησης των κεφαλαίων

Φωτογραφία αρχείου

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕIO ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤ/ΓΩΝ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ

      email:ergsomvar@gmail.com Τηλ. Επικοινωνίας: Πρόεδρος: 6983961715

 Δευτέρα 29 Απρίλη η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή και απέλυσε όλους τους εναπομείναντες εργαζόμενους . Στο ερώτημα μας αν κλείνει το εργοστάσιο απάντησε « δεν  μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή ».

Δεν μας ξαφνιάζει αυτή η εξέλιξη όπου άλλος ένας « ευεργέτης» στη Νάουσα μαυρίζει τη ζωή μας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ελευθερίας κίνησης των κεφαλαίων που καθόρισε η ΕΕ και επέτρεψε στους βιομήχανους να μεταφέρουν κεφάλαια ( για να χτιστούν πολυτελή ξενοδοχεία) , να βάλουν «ρόδες» στα εργοστάσια , να τα κλείνουν και να αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους , το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ, προμηθευτές κα.

Ότι έκαναν και οι άλλοι «ευεργέτες» , πριν χρόνια στη Νάουσα . Έτσι από τους 4.500 εργαζόμενους στην Κλωστοϋφαντουργία και Ιματισμό δεν έμεινε ούτε ένας. Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους στου Βαρβαρέσου ( και του λαού της Νάουσας)  είναι οδυνηρές  καθώς  οδηγούνται στην ουρά των ανέργων , απλήρωτοι και χωρίς αποζημιώσεις.

Τρίτη 30 Απρίλη. Το σωματείο μας κάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στην πρόταση του σωματείου συμφώνησαν όλοι οι εργαζόμενοι και είναι η εξής.

Συνεχίζουμε τη μάχη και διεκδικούμε:
  1. Με ευθύνη της κυβέρνησης και εργοδοσίας να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις.
  2. Να δοθεί άμεσα επίδομα 4.000 ευρώ σε όλους τους απολυμένους από το ΔΥΠΑ.
  3. Να μην πλειστηριαστεί σπίτι απλήρωτου – απολυμένου και να μην κοπεί ρεύμα – νερό .
  4. Να παγώσουν οι λογαριασμοί σε ρεύμα – νερό καθώς και δάνεια , δημοτικά τέλη κα.
  5. Να προστατευθούν οι άνεργοι. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογιστεί ως συντάξιμος χρόνος.
Με βάση αυτά τα αιτήματα αποφασίσαμε τα πρώτα μας αγωνιστικά βήματα:
  • Στην απεργία της 1ης Μάη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο.
  • Πέμπτη 9 Μαίου 10πμ έξω από το ΔΥΠΑ ( Πρώην ΟΑΕΔ) Νάουσας.
  • Παρασκευή 10 Μαΐου έξω από ΔΕΗ στη Βέροια.
Στη συνέχεια συλλογικά και οργανωμένα θα καθορίσουμε νέες κινητοποιήσεις

Έχουμε πείρα και στην περιοχή μας όπου εργαζόμενοι και απολυμένοι δώσαμε σκληρές μάχες και αναγκάστηκαν κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα προστασίας των ανέργων .

Ξέρουμε ποιοι θα μας « χτυπήσουν την πλάτη» και θα ζητήσουν νέα αναμονή που ζούμε απλήρωτοι χρόνια τώρα.

Ξέρουμε επίσης πως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της εργοδοσίας τσακίζει τη ζωή μας και το βιώνουμε με το χειρότερο τρόπο.

Έχουμε αποκούμπι όμως το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία μας  . Δίνουμε τη μάχη με ψηλά το κεφάλι και με μοναδικό κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα.

Με συνέπεια – αποφασιστικότητα και με όπλο την ταξική αλληλεγγύη , καλούμε όλους τους εργαζόμενους – αγρότες – μαγαζάτορες και νεολαία , όλα τα σωματεία – φορείς και συλλόγους να σταθούν στο πλευρό μας , με στόχο να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Εργάτες είμαστε και ξέρουμε πολύ καλά πως χωρίς εμάς αδράχτι δεν γυρνά και αν το κουμάντο στα εργοστάσια το είχαν οι εργάτες δεν θα σταματούσε ούτε αδράχτι στη Νάουσα.

Γ’ αυτό λέμε . Δεν θέλουμε να είμαστε άνεργοι  και να ζούμε με επιδόματα. Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή μεροκάματα . Θέλουμε να μείνουμε στο τόπο μας εμείς και τα παιδιά μας.

Ποτέ και τίποτα δεν χαρίστηκε στους εργάτες .

Όλα κατακτήθηκαν με ενότητα και αγώνα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων