Αλεξάνδρεια

Στο Λουτρό η “Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας”

Την Τρίτη 4/62024 συναντήθηκε η “Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ” στο Λουτρό και συζήτησαν τα θέματα που έθεσαν τα μέλη της. Πριν να ξεκινήσει η συζήτηση επιχειρήθηκε να επικοινωνήσουν μέσω viber με τα περισσότερα μέλη, που έχουν παραστεί στις συγκεντρώσεις και ήταν απόντες.

Ως πρώτο θέμα απασχόλησε την ομάδα η λειτουργία του ασθενοφόρου 24 ώρες το 24ωρο με τη δημιουργία Βάσης – Τομέα ΕΚΑΒ  με έδρα την Αλεξάνδρεια και τον απόηχο από τη συζήτηση που προηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 28/5/2024, αφού τέθηκε με 65 υπογραφές στην ημερήσια διάταξη.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν τέθηκε από τον κ. Δήμαρχο υπόψιν του Υπουργού Υγείας το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς επισκέφθηκε το νοσοκομείο Βέροιας για να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα. Ο κ. Δήμαρχος σε επίσκεψη προ ημερών του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε θέσει ως κυρίαρχα θέματα την ίδρυση του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, το έλος Κλειδίου και τη Γέφυρα στο Κρασοπούλι.

Η “Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ” μετά από διεξοδική συζήτηση και προσπαθώντας να βρει λύση για την παροχή επείγουσας προσονοκομιακής φροντίδας θα προτείνει στην τοπική κοινωνία κινητοποίηση. Θα προσπαθήσει με τη χρήση του διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με όλους τους φορείς και με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή να δώσει τον αγώνα για την επιτυχία της υλοποίησης του αιτήματος. Ένα εγχείρημα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, εάν αναλογιστούμε τα λόγια της κ. Αρίδα Βικτωρίας, που είπε: “Εγώ έχασα το δικό μου άνθρωπο. Σαν γεγονός όλοι το ξέρετε, αλλά σαν πόνος εύχομαι κανένας να μην το ζήσει” αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Σε ένα άλλο θέμα που στράφηκε η συζήτηση αφορούσε τις αναρτήσεις των μελών στο Facebook και στην “Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ” που αφορούσαν την εικόνα του νερού στην ανατολική πλευρά της Αλεξάνδρειας και την οδό Μακεδονομάχων.

Σημαντική θεωρείται την αναφορά ενός μέλους στη δράση της Greenpeace με το όνομα “Ραντεβού στις βρύσες” ενημερώνοντας τα υπόλοιπα μέλη περί τίνος πρόκειται αφού υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωθεί ο αναγνώστης στη διεύθυνση:

Ραντεβού στις βρύσες

Τελειώνοντας τη συνάντηση η συζήτηση στράφηκε στις θετικές ενέργειες που γίνονται εκ μέρους της διοίκησης και του υπεύθυνου αντιδημάρχου για τα αδέσποτα, αλλά και για τις υποσχέσεις που μένουν να υλοποιηθούν και να να ανακοινωθούν για τις ταΐστρες, ποτίστρες, χώρος εμβολιασμού, φυλλάδια ενημέρωσης για την αναμενόμενη ενημέρωση – παρέμβαση του δήμου μετά της 21 Ιουλίου σύμφωνα με το νέο νόμο. Η επιστροφή και εναπόθεση των αδέσποτων στο φυσικό τους χώρο είναι η δυσκολία του εγχειρήματος, αφού αυτό αναδεικνυόταν στις συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως τροχοπέδη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους και συμβίωσής τους με τον άνθρωπο.

banner-article

Ροη ειδήσεων