Ελλάδα Κοινωνία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε δημοσιογράφο – Οκτώ φοιτητές στο νοσοκομείο

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος

—-

Άγρια επίθεση δέχτηκε δημοσιογράφος του Αθήνα 9,84 από τα ΜΑΤ, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή, μπροστά στη Βουλή, κατά τα οποία οκτώ φοιτητές τραυματίστηκαν.

Ο δημοσιογράφος δέχτηκε τα χτυπήματα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος και να διακομιστεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία με πολλαπλές επιθέσεις κατά των φοιτητών στο Σύνταγμα, ενώ την έπνιξαν στα χημικά όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν συμβολικά τον φραγμό μπροστά στη Βουλή.

Οι οκτώ φοιτητές παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Εκεί υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο, καθώς φέρουν τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια.

Ο δημοσιογράφος έχει υποβληθεί σε αξονική, δεν έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Η γενική κλινική του εικόνα είναι καλή.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, μεταφέρθηκαν από το Σύνταγμα με ΕΚΑΒ, οκτώ άτομα κι ένα επιπλέον με ίδιο μέσο, σε τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου. Όλοι είναι άνδρες, ημεδαποί. Δύο από αυτούς είναι 19 ετών, δύο 22 ετών, ένα άτομο 20 ετών, ένα άτομο 21 ετών, δύο άτομα 23 ετών κι ένα άτομο 57 ετών. Υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο και εξετάσεις από νευροχειρουργούς (αιτιάσεις για τραύματα κεφαλής από θλον όργανο) – έπεται εξέταση από οφθαλμίατρο (δακρύρροια συνεπέια δακρυγόνων αερίων). Η κατάσταση της υγείας του είναι ελεγχόμενη, χωρίς κίνδυνο ζωής.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας