Ελλάδα Θέματα Παιδείας Κοινωνία

Απόφοιτοι Νομικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης: Οι εικόνες με τους ένστολους στο κτίριο, θυμίζουν χούντα

ΜΑΤ στη Νομική του ΔΠΘ paratiritis-news.gr
Την οργή τους για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν εντός του κτιρίου της Νομικής ΔΠΘ εκφράζουν φοιτητές της σχολής, παρομοιάζοντας τις εικόνες αυτές με τη “μαύρη” εποχή της χούντας.

Την αποστροφή τους για την εισβολή των ΜΑΤ εντός του υπό κατάληψη κτιρίου της Νομικής ΔΠΘ και τις βιαιοπραγίες της αστυνομίας, εκφράζουν φοιτητές και απόφοιτοι της σχολής.

Στο κείμενό τους, οι υπογράφοντες φοιτητές και απόφοιτοι παρομοιάζουν αυτές τις εικόνες με τη Χούντα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “εχθρεύεται την κοινωνία και την φοιτητική κοινότητα”.

Αναλυτικά το κείμενο των απόφοιτων

Όλες και όλοι εμείς, απόφοιτες και απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής, με ανατριχίλα και οργή παρακολουθήσαμε στις 5 Φεβρουαρίου 2024, πάνοπλους αστυνομικούς των ΜΑΤ, να εισβάλλουν στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή- στη σχολή μας!

Ο στόχος τους ήταν να διαλύσουν βίαια την κατάληψη, που πραγματοποιούν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του τμήματος, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αυξάνονται και οξύνονται σε όλη τη χώρα.

Η κατάληψη, μέσο αγώνα και πίεσης διαχρονικά, αποφασίσθηκε από τα δημοκρατικά όργανα των φοιτητών/τριων της Νομικής ΔΠΘ (δηλαδή τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών -Κώστας Βάρναλης) μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πλειοψηφίες.

Τα μέσα αγώνα, αλλά κυρίως οι ίδιες οι ιδέες των παιδιών αυτών που αγωνίζονται, βλέπουμε να αποτελούν κόκκινο πανί για την κυβέρνηση, την αστυνομία αλλά και τις πρυτανικές και κοσμητορικές αρχές του ΔΠΘ.

Οι εικόνες της Νομικής Σχολής της Κομοτηνής γεμάτης με ένστολους που τρομοκρατούν και χτυπάνε φοιτήτριες και φοιτητές, μας γεμίζει οργή και μας θυμίζει τρομακτικά, τη Χούντα. Η κυβέρνηση είναι φανερό πια, ότι εχθρεύεται την κοινωνία και την φοιτητική κοινότητα και επιδιώκει να την φιμώσει, καθιστώντας μία ιστορική σχολή, θέατρο βιαιοτήτων και αυταρχικότητας.

Ο σκοπός τους είναι σαφής: να μετατρέψουν το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, τους φοιτητές σε πελάτες και τη μόρφωση σε εμπόρευμα.

Για όλες αυτές τις εικόνες ντροπής και μίσους που παρακολουθήσαμε, υπεύθυνοι είναι ο κοσμήτορας της Νομικής, Μιχάλης Χρυσομάλλης, ο πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό των φοιτητών και των φοιτητριών της Νομικής Σχολής της Κομοτηνής και των υπόλοιπων τμημάτων του ΔΠΘ, που συνεχίζουν να αντιστέκονται στη βαρβαρότητα.

Κάτω τα χέρια σας από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας.

 news247.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας