Ελλάδα Πολιτική

Το ΚΚΕ για την «απόβαση» Αμερικάνων πεζοναυτών στο Λιτόχωρο Πιερίας και την μετατροπή της περιοχής σε Αμερικανο – Νατοϊκό «campus»

Η «απόβαση» Αμερικάνων πεζοναυτών στην περιοχή του Λιτοχώρου στην Πιερία, για να πάρουν μέρος σε κοινές ασκήσεις με ελληνικές στρατιωτικές μονάδες και η μετατροπή της περιοχής σε πεδίο βολής για τους Αμερικάνους στρατιώτες, μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί για το λαό της περιοχής. Πραγματοποιείται μάλιστα λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίκεν και την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, με την οποία σφραγίστηκε η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια,

Τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι τοπικές αρχές έχουν τεράστια ευθύνη για τη μετατροπή του πεδίου βολής του Λιτοχώρου αλλά και τις παρακείμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε αμερικανοΝΑΤΟικό campus. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που προετοίμασε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και υπέγραψε η ΝΔ.

Είναι συνυπεύθυνοι για τους τεράστιους κινδύνους που βάζουν τον λαό μας, φιλοξενώντας πλοία που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Είναι συνυπεύθυνοι για το ότι η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Αμερικανο-Νατοϊκό ορμητήριο. Η εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους στο πλευρό των ΝΑΤΟικών μετατρέπει και την Κ. Μακεδονία σε μαγνήτη κινδύνων και στόχο αντιποίνων από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ.

Να είναι σίγουροι ότι ο λαός μας βρίσκεται απέναντι σε αυτά τα σχέδια. Το απέδειξε και στο πρόσφατο παρελθόν στην περιοχή μας, αλλά και τους τελευταίους μήνες με την ανάπτυξη πολύ μαζικών κινητοποιήσεων που εξέφρασαν το αίσθημα του ελληνικού λαού που στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων. Απαιτώντας να κλείσουν όλες οι Αμερικανο-Νατοϊκές βάσεις, να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να εναντιωθεί στην αξιοποίηση του Λιτοχώρου στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, να εναντιωθεί συνολικά σε αυτή την επικίνδυνη συμφωνία. Να σταματήσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να σταματήσει η αξιοποίηση του Ολύμπου ως πεδίο βολής, καθώς αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ούτε σκέψη για μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε κόμβο μεταφοράς Αμερικάνικών και Νατοϊκών στρατευμάτων και πολεμικού υλικού.

Να μην μετατραπεί το στρατιωτικό ελικοδρόμιο της Αλεξάνδρειας σε Αμερικάνικη βάση ελικοπτέρων.

Να κλείσει το Νατοϊκό στρατηγείο στο Γ΄Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Απαιτούμε να επιστρέψουν πίσω τα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων. Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στους οποίους συμμετέχει για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών της ομίλων, τα οποία βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού.

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, λευτεριά στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Δεν θα ανεχτούμε η περιοχή μας να μετατραπεί σε χώρο εκπαίδευσης και ξεκούρασης των μακελάρηδων των λαών.

Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο