Κοινωνία

Τραμπούκικη έφοδος στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού

Απαράδεκτες εικόνες στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου. Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και όπως καταγγέλλει η ίδια την χτύπησαν.  Η οικία της πλειστηριάστηκε για χρέος περίπου 10.000 ευρώ. Τι δηλώνει η ίδια και η δικηγόρος της. Επίκαιρη ερώτηση της Έφης Αχτσιόγλου. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» λέει το ΠΑΜΕ.

Ντροπιαστικές εικόνες στα Ιλίσια στην οικία της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου που πλειστηριάστηκε για ένα χρέος 10.000 ευρώ.

Αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00, έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί έξωση. Ακολούθησε καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στην οικία με την Ιωάννα Κολοβού να μην είναι παρούσα.

«Ήρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί. Με έβγαλαν για ένα χρέος 10.000 € από μία κάρτα, δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ μου. Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε η ιδιώτης», δήλωσε (Στο Κόκκινο 105,5) η Ιωάννα Κολοβού.

 Κατήγγειλε ότι της απαγορεύτηκε να μπει στο σπίτι. «Έχω πρόβλημα υγείας και μου λένε να πάω τουαλέτα δίπλα στους γείτονες», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας: «είδα το περιπολικό στις πεντέμισι το πρωί και στις 6.30 μαζί με τον κλητήρα έσπασαν την πόρτα χωρίς να χτυπήσουν το κουδούνι. Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε».

Το ιστορικό

Η Ιωάννα Κολοβού, όπως η ίδια έχει πει, ζει με μια σύνταξη 700 ευρώ. Πριν λίγο καιρό είχε γίνει και πάλι προσπάθεια απομάκρυνσής της από το σπίτι της, όμως, με τη δυναμική συμμετοχή αλληλέγγυων η έξωση δεν έγινε ενώ προχώρησαν δικαστικές διαδικασίες για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Αν και έγινε προσπάθεια εξόφλησης των χρεών και επαναγορά του σπιτιού από τον νέο ιδιοκτήτη που το αγόρασε (μέσω fund) δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για υλοποίηση μιας «πολύ άδικης απόφασης» μίλησε η η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη. «Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των “Πάτσηδων”, την εποχή που τα “κοράκια” έχουν ορμήσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου» δηλώνει η κ. Γεροβασίλη βάζοντας στη σωστή διάσταση το θέμα.

Η πρώην υπουργός δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για τις «μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως» καλώντας «ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του».

«Το Εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει να κυριαρχήσει η ζούγκλα της αγοράς τους. Κάτω τα χέρια από του λαού το βιός» σχολιάζει το ΠΑΜΕ που καλεί σε συγκέντρωση στις 4:30μ.μ. στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου και τονίζει: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

«Σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων, θα είναι το παρόν και το μέλλον για μεγάλο μέρος της κοινωνίας που καταδικάζεται στον καφκικό εφιάλτη να έχει κεφαλαιοποιήσει με το υστέρημά της τις καταχρεωμένες Τράπεζες, για να τους παίρνουν αυτές μετά το σπίτι πουλώντας τα χρέη τους σε κόκκινα funds» σχολιάζει το ΜέΡΑ25.

«Είναι ντροπή, είναι αίσχος» κατέληξε δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο που έχασε το μοναδικό της σπίτι εκφράζει η ΕΣΗΕΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης δηλώνει ότι «θα σταθεί αρωγός προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση».

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων