Κοινωνία Πολιτική

ΚΝΕ: “Καταδίκη της επιχείρησης καταστολής των ΜΑΤ στο χώρο του ΑΠΘ”

——

Καταδικάζουμε τη νέα επιχείρηση καταστολής και επίθεση των ΜΑT, μέσα στο χώρο του ΑΠΘ, σε συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας. Η χρήση κρότου λάμψης , χημικών και ο τραυματισμός δυο φοιτητών αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι είναι σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο για την επιβολή της παρουσίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα και στο ΑΠΘ συγκεκριμένα . Οι επιθέσεις των ΜΑΤ, η αξιοποίηση ενεργειών προβοκατόρικων ομάδων, ο εντοπισμός ασφαλιτών σε κινητοποιήσεις φορέων του πανεπιστημιακού κινήματος στο ΑΠΘ, αλλά και σε συναντήσεις συνδικαλιστών του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ και φοιτητικής καλλιτεχνικής ομάδας, είναι κρίκοι στην αλυσίδα του ίδιου σχεδίου.

Η κυβέρνηση με την ένταση  της καταστολής  θέλει να πνίξει κάθε φωνή οργανωμένης διεκδίκησης μέσα στα πανεπιστήμια. Κάθε φωνή αντίστασης στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου  και στο νέο νόμο πλαίσιο που προωθεί.

Δεν θα της περάσει! Ήδη οι φοιτητές της έχουν δώσει την απάντηση τους. Οργανωμένα, από κοινού με τους εργαζόμενους και καθηγητές, θα συντρίψουν αυτά τα σχέδια και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

banner-article

Ροη ειδήσεων