Βέροια Ρεπορτάζ

Βέροια / Απεργιακή συγκέντρωση σωματείων του ΠΑΜΕ: “Όχι στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, τον πόλεμο!”

———–

Στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας συγκεντρώθηκαν σήμερα, στις 11 το πρωί, τα σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απριλίου.

Με ομιλητές τους Στέλλα Ιακωβίδου, μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, τον Σούλη Ανδρεόπουλο, οικοδόμο και μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Γιάννη Τσεχελίδη, περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη του ΚΚΕ, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής, τέθηκαν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που φτωχοποιούν τα λαϊκά στρώματα, με κυρίαρχα τη ακρίβεια και την ανεργία, κάτω από το φάσμα του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία

Οι θέσεις που ακούστηκαν αλλά και  τα αιτήματα ήταν:

Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Κανένας συμβιβασμός με τα «ηλεκτροσόκ» της ακρίβειας και τα ψίχουλα – κοροϊδία!

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 

Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

 

Μετά τις τρεις τοποθετήσεις ακολούθησε πορεία.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων