Εργασία Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Οργή για τις προκλητικές 24 απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας”

———–

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εκφράζει την οργή του απέναντι στις προκλητικές 24 απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας , ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ολόκληρο το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων που δίνει μια παλικαρίσια μάχη απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος τους!

Να παρθούν ΤΩΡΑ πίσω οι απολύσεις!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους απολυμένους συναδέλφους μας!

Οι μάσκες έχουν πέσει. Ο νόμος Χατζηδάκη μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε γαλέρες εργοδοτικής ασυδοσίας και αυταρχισμού με κυβερνητική στήριξη! Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτήν την εξέλιξη, που πάτησε στην πρωτοχρονιάτικη χρήση της Αστυνομίας ως πραιτοριανών της εργοδοσίας.

Η “Energean” ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική οργάνωση, εφαρμόζει “μαύρη λίστα” ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους για το δικαίωμα στη δουλειά, για να επιβάλει έναν εργασιακό μεσαίωνα, χωρίς εργατικά δικαιώματα, με εντατικοποίηση, με υπονόμευση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς.

Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στα “Πετρέλαια Καβάλας” με την προκλητική, άνευ προηγουμένου τις τελευταίες δεκαετίες απόλυση ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού οργάνου, είναι ευθεία βολή ενάντια στους αγώνες της εργατικής τάξης και το κατακτημένο με αίμα δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση!

Απέναντι στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία απαντάμε με :Δυνάμωμα της οργάνωσης – Δυνάμωμα της αλληλεγγύης 

Απειθαρχία και ανυπακοή στους νόμους που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις- Καμία δίωξη, καμία ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά».

Καλούμε όλα τα σωματεία , τα Εργατικά Κέντρα του Νομού να εκφράσουν άμεσα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους μας και να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που ενισχύεται και μέσω της εφαρμογής του Νομοσχεδίου Χατζηδάκη . Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η αγωνιστική αντεπίθεση ώστε να γίνει κάθε εργοστάσιο , κάθε επιχείρηση κάστρο αγώνα και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Αγωνιστικά θα σμπαραλιάσουμε τα αντεργατικά τους σχέδια!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας