Εκδηλώσεις Περιβάλλον

ΕΡΤ3 / “Βότανα Καρποί της Γης- Μύθοι και βότανα στην Αμπουδιώτισσα”, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου

«ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»

«Μύθοι και βότανα στην Αμπουδιώτισσα»
Τρίτη 21  Δεκεμβρίου 2021 στις 13:30

Στην αγαπημένη και πολύπαθη Εύβοια, θα ταξιδέψουμε αυτή την εβδομάδα, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 13:30, με την εκπομπή «Βότανα Καρποί της Γης». Η λαϊκή μας παράδοση μέσω των παραμυθιών μας μεταφέρει εικόνες και αισθήσεις οι οποίες περιγράφουν τη σχέση των ανθρώπων με τη γη.  Κάποια  παραμύθια μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, ενώ άλλα τα γράφουν και τα αφηγούνται σύγχρονοι «παραμυθάδες».

Στην κοιλάδα της Αμπουδιώτισσας μπορούμε να φανταστούμε τις «γιάτρισσες και μαΐστρες’ του χθες, να συλλέγουν βότανα, με σεβασμό και σιγουριά καθώς εδώ, η φύση είναι πληθωρική και επιβλητική. Το άφθονο πεντακάθαρο νερό και τα πλατάνια συνυπάρχουν με έλατα και δεκάδες αυτοφυή βότανα, όπως η παιώνια, η αρτεμισία και το σύμφυτο.

Άλλο ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστές τα βότανα και τους καρπούς της εύφορης ελληνικής γης, με τη μοναδική ποικιλότητά τους, τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τους μύθους, τις παραδόσεις.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Σκηνοθεσία- αρχισυνταξία: Λυδία Κώνστα
Σενάριο: Ζακ Κατικαρίδης
Παρουσίαση: Βάλια Βλάτσιου
Επιστημονικοί σύμβουλοι: Ελένη Μαλούπα, Ανδρέας Ζαρκαδούλας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κόγιας
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

  • Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα

  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας