Κοινωνία

ΚΝΕ: Οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις θα πέσουν στο κενό!

φωτο αρχείου

ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!

Εδώ και μια εβδομάδα , μέλη της ΚΝΕ έχουν αντιμετωπίσει σε όλη την περιοχή ένα ετερόκλητο φάσμα δυνάμεων , που έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μπει εμπόδιο στη διάδοση των ριζοσπαστικών ιδεών και θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία.

Συγκεκριμένα:

–       Στον Εύοσμο την Κυριακή 28/3, πρώην Χρυσαυγίτες, μέλη της φασιστικής ομάδας «Ιερός Λόχος» επιτέθηκαν άνανδρα , μέσα στο σκοτάδι σε μαθητή μέλος της ΚΝΕ , που έγραφε αντιφασιστικά συνθήματα .

–       Στην Κατερίνη τη Δευτέρα 29/3, μέλη της φασιστικής ομάδας  «Defender» Κατερίνης , επιτέθηκαν σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ και άλλους μαθητές που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή Μαθητών , για τα πανό τους μέσα στην πόλη.

–       Στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ  την Κυριακή 4/4, μέλη του «αυτόνομου» σχήματος ψυχολογικού και «αναρχικοί», προσπάθησαν ( χωρίς επιτυχία) να διαλύσουν εκδήλωση της ΚΝΕ για τα διδάγματα από την επανάσταση του 1821 (!!!)

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των ενεργειών ο αντικομμουνισμός και η αντιΚΚΕ στόχευση . Ξέρουμε ότι ενοχλεί πολλούς στην περιοχή μας και στις πόλεις μας η πρωτοπόρα δράση και εμφάνιση της ΚΝΕ στους χώρους νεολαίας . Ξέρουμε ότι είναι «καρφί στο μάτι τους» ότι τα μέλη της ΚΝΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση της πάλης της νεολαίας , ενάντια στα μεγάλα , αγωνιώδη προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει . Φαίνεται ότι αυτή η δράση ενοχλεί ένα μεγάλο φάσμα δυνάμεων που ξεκινά από την κυβέρνηση φτάνει στους φασίστες και καταλήγει σε διάφορες αυτοπαρουσιαζόμενες «αναρχικές» και δήθεν «αυτόνομες» ομάδες .

Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει ! Και αυτό είναι υπόθεση όλων , κάθε νέου που νιώθει δημοκρατικός ή αριστερός .

Καλούμε τη νεολαία της περιοχής να προβληματιστεί για το ποιον βοηθούν αυτές οι επιθέσεις απέναντι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ .  Για το ρόλο που διαδραματίζουν όλες αυτές οι δυνάμεις που με το προκάλυμμα «έξω τα κόμματα» χτυπούν το οργανωμένο κίνημα και τους κομμουνιστές . « Έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια» βέβαια λέει και η Υπουργός Παιδείας , η οποία δεν θεωρείται και ιδιαίτερα ανατρεπτική ή προοδευτική …

Αυτή την ώρα  πρέπει να δυναμώσει η πάλη :

–       απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που τσακίζει τις ζωές μας ,  στον εκπαιδευτικό νόμο έκτρωμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει για να μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα .

–       για τα σύγχρονα δικαιώματα μας , για να ανοίξουν οι σχολές των ΑΕΙ διεκδικώντας ολοκληρωμένες σπουδές , για το σχολείο που έχουμε ανάγκη, για τα δικαιώματα μας στη ζωή και στη δουλειά .

Η ΚΝΕ σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις της . Ανεπιφύλακτα. Οι επιθέσεις και οι προσπάθειες τρομοκράτησης απλά δυναμώνουν το πείσμα μας και την οργή μας!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΝΕ

banner-article

Ροη ειδήσεων