Εκδηλώσεις Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση Τ.Ε. Πανεπιστημίων του ΚΚΕ «Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο. Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας!»

 «Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο. 

Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας!»

Η εκδήλωση μετατέθηκε για το Σάββατο 27/3, στις 12:00, η Τ.Ε. Πανεπιστημίων Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Π.Ο. Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο. Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ηλίας Κονδύλης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ.

Σήμερα, 1 χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, όσα ζούμε, με τον εγκλεισμό, την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, τα κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια, τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας, τον αποκλεισμό μας από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, μας πνίγουν περισσότερο.

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονικές και πλατείες είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο αυταρχισμός, η περιστολή των ακαδημαϊκών ελευθεριών και η περιφρούρηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων είναι η απάντηση στο δίκαιο αίτημα της πανεπιστημικής κοινότητας να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ένταση της καταστολής. Αντιμετωπίζεται με μέτρα προστασίας, με ενίσχυση του συστήματος υγείας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με επιτάχυνση των διαδικασιών του εμβολιασμού. Η εκπαιδευτική και μορφωτική λειτουργία των Ιδρυμάτων δεν αντιμετωπίζεται με σώματα αστυνόμευσης και τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων, αλλά με μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού, ολιγομελή  τμήματα και προσλήψεις διδακτικού προσωπικού.

Το ποτάμι της οργής ξεχειλίζει! Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης πυροδοτεί την αγανάκτηση και τον θυμό της νέας γενιάς. Οι συνεχείς και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα: Ως εδώ! Δεν μπορούμε να ανασάνουμε. Σπάμε τον φόβο στην πράξη! Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας!

banner-article

Ροη ειδήσεων