Παιδεία

«Όχι» πρυτάνεων στην πρόταση Κεραμέως για αστυνομία πανεπιστημίων

Όχι στην ίδρυση «ειδικού πανεπιστημιακού σώματος» που θα αναφέρεται στην ελληνική αστυνομία είπαν οι Πρυτανικές Αρχές στην υπουργό Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων, η πλειοψηφία ζήτησε να είναι οι πρυτανικές αρχές, και όχι η αστυνομία, που θα έχουν τον έλεγχο της δράσης του εν λόγω σώματος και επίσης για τυπικούς λόγους η Ειδική Ομάδα να μη φέρει τον τίτλο «Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος» αλλά «Ειδική Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων». Αυτό που επισημαίνουν, κόντρα στην κυβερνητική πρόταση, είναι πως τα μέλη της εν λόγω Ειδικής Ομάδας θα πρέπει να αναφέρονται στις Πρυτανικές Αρχές και όχι στην Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει στα ιδρύματα νέες παρεμβάσεις που θα κινούνται σε τρεις άξονες:

α) τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.),
β) τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, καθώς και
γ) την ενίσχυση διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου.

Σε δηλώσεις της Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, είχε πει πως «θα είναι μια ομάδα ένστολη, αλλά με διαφορετικές στολές που θα παραπέμπουν ακριβώς στην ιδιαιτερότητα αυτού του σώματος» και «θα διατίθενται μέλη αυτής της ομάδας στα πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος».

«Όχι» και στην εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα ΑΕΙ με κατατακτήριες

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων εξέφρασε επίσης τη διαφωνία της στην εισαγωγή των αποφοίτων ΙΕΚ με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ (άρθρα 43 και 44 του νομοσχεδίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), ζητώντας την απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και ψηφίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

 tvxs.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων