Τοπικά

Συνάντηση του  Τάσου Μπαρζώκα με εκπροσώπους  της ΓΣΕΕ ενόψει ψήφισης του αναπτυξιακού νόμου

 Δελτίο Τύπου

– «Οι απόψεις μας σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται και οι διαφωνίες μας δεν υποδαυλίζουν τις κοινές μας επιδιώξεις»

Εν όψει της επικείμενης ψήφισης του αναπτυξιακού νόμου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφτηκε τα γραφεία της Γ.Σ.Ε.Ε και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε  και  Πρόεδρο της ΔΑΚΕ (Ιδιωτικού Τομέα) κ. Νικόλαο Κιουτσούκη και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενική Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Οι συζητήσεις του κ. Μπαρτζώκα με τα μέλη της ΓΣΕΕ εστιάστηκαν στα θετικά σημεία του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ενεργοποιήσει εκ νέου τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, βγάζοντας την επιτέλους από το παραγωγικό τέλμα που είχε εκπέσει, ιδίως κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον κ. Κιουτσούκη έγινε διεξοδική συζήτηση για την ενδυνάμωση της διαφάνειας στα Συνδικάτα και συμφώνησαν ότι η θέσπιση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, καθώς και η κατοχύρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επιπρόσθετα, τονίστηκαν οι θετικές εξελίξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, αναφορικά με ζητήματα εργατικού δικαίου, όπως οι διατάξεις που αναφέρονται στην καθυστέρηση των δεδουλευμένων αποδοχών και στην προστασία της μερικής απασχόλησης, που θα περιορίσουν τα φαινόμενα παραβατικότητας, προς όφελος των εργαζομένων.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ ενημέρωσαν τον βουλευτή Ημαθίας για τις ανησυχίες στα ζητήματα που αφορούν στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στα θέματα Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις περί ενδυνάμωσης της συνεργασίας τους και κοινής επιδίωξης της προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της προάσπιση του επιχειρείν. Άλλωστε, ο βουλευτής με τον κ. Κιουτσούκη συμφώνησαν επιπλέον ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και εργαζόμενοι χωρίς επιχειρηματικότητα.

Η συνάντηση του Τάσου Μπαρτζώκα με Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ και πρόεδρο της ΔΑΚΕ (Ιδιωτικού Τομέα) Νικόλαο Κιουτσούκη και άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ ήταν πραγματικά ουσιαστική και καθόλου εθιμοτυπική και, όπως σημείωσε σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας: «από τη συνάντηση αυτή βγήκα σοφότερος, καθώς διαπίστωσα με μεγάλη ικανοποίηση, ότι αφενός οι απόψεις μας σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται και αφετέρου, οι ενδεχόμενες διαφωνίες μας δεν υποδαυλίζουν τις κοινές μας επιδιώξεις».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας