Απόψεις Περισσότερο διαβασμένα Πολιτική

“Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ…” γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας

Αριστερά! Μια έννοια που έχει κακοποιηθεί  τόσο πολύ την τελευταία πενταετία. Αυτή είναι η Αριστερά, η Αριστερά λάστιχο, όπως μας την παρουσιάζουν;

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε και δημοσιεύτηκε ακριβώς πριν τρία χρόνια. Σήμερα ίσως είναι περισσότερο επίκαιρο.

δτ


Δημήτρης Τσιμούρας

Ένα από τα σημαντικά… “επιτεύγματα” των σημερινών κυβερνώντων  είναι ότι κατάφεραν σε μια μεγάλη μερίδα λαού να απαξιώσουν όσο δεν γίνεται την έννοια της Αριστεράς. Την ταύτισαν με τις πιο ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές, με το ξεπούλημα της ίδιας της πατρίδας μας,  με αποτέλεσμα να στερήσουν την Ελπίδα σ’ αυτούς που ήλπισαν, μιας και από μόνη της  η Ελπίδα  ενυπάρχει  στην έννοια της Αριστεράς.

Έτσι, πρόσφεραν και ακόμη προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες –συνεχίζοντας στην ίδια ακριβώς ρότα με τους προκατόχους τους-  σ’ όλους αυτούς που συγκεντρώνουν σήμερα στα χέρια τους με βίαιο τρόπο την περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά και της πατρίδας μας, οδηγώντας τον με γοργά και  σταθερά βήματα στην πλήρη υποταγή και εξαθλίωση.

Μάλιστα, ανερυθρίαστα, έφτασαν στο σημείο, προκειμένου  να δικαιολογήσουν μέτρα που οι προκάτοχοί τους  δεν θα τολμούσαν να πάρουν, να μιλούν και για…  ηθικό πλεονέκτημα!

Προφανώς, αυτοί, που έχουν κάνει το ψέμα, την απάτη, τον αποπροσανατολισμό και τη διαστρέβλωση  σημαία τους, δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά. Απλώς χρησιμοποίησαν αυτή την τόσο θετικά φορτισμένη έννοια  ως όχημα,  για να αναρριχηθούν στην εξουσία και τώρα, που τους είναι πλέον  βαρίδιο, την απαξιώνουν και τη εξευτελίζουν όσο μπορούν.   Πετάνε από πάνω τους ακόμη και αυτόν τον ψεύτικο μανδύα της αριστεροσύνης  τους και από Αριστερά την έχουν  κάνουν πλέον…  αριστεροχώρι!

Στέλνουν  έτσι,  και μ΄ αυτόν τον τρόπο μήνυμα στα υψηλά αφεντικά, που τους  διατηρούν πλέον στην εξουσία  -από το λαό έχουν πάρει οριστικό και αμετάκλητο διαζύγιο-  ότι είναι  ικανοί να προσφέρουν τα πάντα  προκειμένου να τους κρατήσουν στην  εξουσία ως μαριονέτες. Το “ναι σε όλα” έχει γίνει και γι αυτούς παροιμιώδες.

Βέβαια, είναι αυτονόητο, δεν θα μπορούσε  να είναι  κανείς  αριστερός και να πατά σε δυο βάρκες. Δεν θα μπορούσε να είναι κανείς αριστερός και να ξεπουλά την περιουσία και τον πλούτο της πατρίδας του και να ισχυρίζεται μάλιστα ότι τον… “αξιοποιεί”!  Πολύ περισσότερο δεν θα μπορούσε να είναι αριστερός και να επιλέγει την άλλη μεριά κόντρα στους αδύνατους, κόντρα σ΄ αυτούς που πούλησε ψεύτικες ελπίδες, εξαπατώντας τους για  να υφαρπάξει την ψήφο τους και να στραφεί στη συνέχεια   εναντίον τους, λέγοντάς τους ότι τους υπερασπίζεται κιόλας!

Η Αριστερά είναι ταυτισμένη με τους αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία και το δίκιο.  Δεν ξεπουλά, δεν νομιμοποιεί, δεν φορτώνει  τα βάρη των εκμεταλλευτών στο λαό, δεν καλλιεργεί την ηττοπάθεια και το ραγιαδισμό, δεν “σου τη φέρνει”.

Η Αριστερά   δεν είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”.

Η Αριστερά  επιζητά  τα εύγε και τα μπράβο από το λαό και  όχι  από τους δυνάστες του.

Αριστερά, πέραν των άλλων, σημαίνει αλήθεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια, λεβεντιά, ήθος, αγωνιστική διεκδίκηση. Και προπαντός επιλογή μεριάς.

Η Αριστερά είναι και θα είναι πάντα με τη μεριά των αδικημένων.

Και ας μην νομίσουν οι σημερινοί τριτομνημονιακοί κυβερνώντες ότι πρωτοτυπούν! Οι προκάτοχοί τους, πρωτομνημονιακοί, ξεκίνησαν με τη σημαία του “σοσιαλισμού” και έφτασαν εδώ που έφτασαν!

Αλλά όσο και να έχουν απαξιώσει, όση λάσπη και ν’  έχουν ρίξει αυτοί και η άρχουσα τάξη πάνω στις έννοιες της Αριστεράς και του Σοσιαλισμού,  σήμερα, μπροστά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, μπροστά στην αφάνταστη αδικία και στην άγρια εκμετάλλευση που δεχόμαστε, οι έννοιες αυτές είναι  όσο ποτέ επίκαιρες!

Όσο γι αυτούς και τους λοιπούς που ακολουθούν, αλλάζοντας  μεριά –αν άλλαξαν- ξεπουλώντας  και κάθε έννοια ηθικής και εντιμότητας, «άξιος»  ο… μισθός τους!

“Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ…”

banner-article

Ροη ειδήσεων