Κοινωνία Τοπικά

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Καταδικάζουμε το άγριο χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς!

 

 Η ΕΛΜΕ Ημαθίας  καταδικάζει την άγρια καταστολή και τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ, στη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών  το μεσημέρι Παρασκευής (11-1-19) έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ  Δριμάλας Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Οι  σημερινές κινητοποιήσεις ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που θέλει να ρίξει τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων στον Καιάδα και να τους βάλει στην αρένα του αλληλοφαγωμού, αντί να υλοποιήσει το αίτημα για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών, με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί  δίνουν με την αγωνιστική τους στάση απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις του  Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους» στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Με άλλα λόγια να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα;

Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση – με χρήση της τρομοκρατίας, του εμπαιγμού και της εκλογικής εξαπάτησης – ότι θα ξεμπερδέψει με τη μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία, είναι βαθιά γελασμένη.

Ζητούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΟΛΩΝ των αναπληρωτών για την κάλυψη  των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης που σήμερα υπολογίζονται σε πάνω από 25000. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου!

banner-article

Ροη ειδήσεων