Πολιτισμός

Έργα από την τελευταία δουλειά του ζωγράφου Στέλιου Ζαχαρούδη

Ο Στέλιος Ζαχαρούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα σκηνογραφίας και ενδυματολογίας θεάτρου.

Κατά την παραμονή του στο Μόναχο και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη κοντά στο ζωγράφο A. Zarcosian, γνώρισε και μελέτησε τις νέες τάσεις της ζωγραφικής, που επηρέασαν τη δική του πορεία.

Μετά τη γνωριμία του με τον γκαλερίστα Αλέξανδρο Ιόλα, και με την παρότρυνσή του, άρχισε την αναζήτηση στους δρόμους των χρωμάτων και της αφαιρετικής απεικόνισης.

Χρησιμοποιεί τόσο λάδια όσο και μικτές τεχνικές, κολλάζ, και η θεματογραφία του αναφέρεται σε πραγματικά και φανταστικά σύνολα στην κατεύθυνση του σουρεαλισμού και της αυτόματης γραφής. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η ζωγραφική του διακρίνεται για τη σχηματοποίηση των μορφών και τις τονισμένες παραμορφώσεις, την εσωτερικότητα του χρώματος και την πληρότητα της γραμμής του.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε 20 ατομικές και 16 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και υπάρχουν σε μουσεία, ιδιωτικές και δημοτικές συλλογές.

far

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του Στέλιου Ζαχαρούδη στη faretra ΕΔΩ. Επίσης για την έκθεσή του στη Βέροια ΕΔΩ.

banner-article

Ροη ειδήσεων