Νάουσα

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για τη μετάθεση γιατρού από το Νοσοκομείο Νάουσας

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και ξαφνική απόφαση της ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας να μεταθέσει τον 1 από τους 3 παθολόγους του Νοσοκομείου Νάουσας στην Αλεξάνδρεια.  Αυτή η απόφαση καθιστά πρακτικά ανήμπορη τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας και δρομολογεί αρνητικές εξελίξεις για την ύπαρξή της.

Απαιτούμε άμεσα την ανάκληση της παραπάνω απόφασης.

Η λύση για την επαρκή λειτουργία των μονάδων υγείας δεν είναι να κάνουμε βόλτες το προσωπικό, είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού,  βοηθητικού (σίτιση, καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες), ο συνεχής εφοδιασμός των νοσοκομείων με φάρμακα, αναλώσιμα και ο απαραίτητος εξοπλισμός του. Η πηγή του προβλήματος βρίσκεται στην υποχρηματοδότηση των μονάδων υγείας.

Το ΔΣ του ΕΚΝ έκανε άμεσα παρέμβαση στη ΔΥΠΕ με στόχο να αποτραπεί το νέο έγκλημα, ενημέρωσε Δήμαρχο, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου και Πρόεδρο Επαγγελματοβιοτεχνών.

Καλούμε το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση, στη μάχη να παραμείνει το νοσοκομείο της Νάουσας με τις 8 βασικές κλινικές, όπως ήταν πριν. Παραμένει επίκαιρος ο στόχος πάλης του ΕΚΝ για αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση το Εργατικό Κέντρο Νάουσας θα διοργανώσει έκτακτο συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας με 48ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νόμο – λαιμητόμο για την ασφάλιση, που έχει άμεση σχέση και με τη λειτουργία των μονάδων υγείας.

Νάουσα, 14/4/2016

Η Διοίκηση

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας