Βέροια Υγεία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Βέροια η ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Με σχεδόν γεμάτη τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας η ημερίδα για την
«πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού» πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία.

Διοργανωτές ήταν: Το  ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Βέροιας , το Ν.Π. ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΠΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας , ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας , η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Βέροιας) και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας.

Με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες τους:

Κυρόπουλο Γιώργο, Ακτινολόγο, εξειδικευμένο στις παθήσεις του μαστού, Κασαράκη Δημήτριο, Δ/ντη Β’ Ογκολογικής Κλινικής Α.Ν.Θ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», Παυλίδου Φωτεινή, Χειρουργό μαστού, Δ/ντρια Χειρουργικό- Ογκολογικό Τμήμα Μαστού Α.Ν.Θ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

και συντονιστή της ημερίδας  τον  Χρήστο Κούτρα, Δημοτικό Σύμβουλο Βέροιας και Δ/ντή Παθολογικής κλινικής Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας)

μετά από χαιρετισμούς του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, του Διευθυντή του Νοσοκομείο Βέροιας Δημήτρη Μαυρογιώργου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλη Διαμαντόπουλου, οι ομιλητές πήραν το λόγο στηρίζοντας τις εισηγήσεις τους με παράλληλη προβολή διαφανειών.

Ο Γιώργος Κυρόπουλος, με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού», αναφέρθηκε στις πιθανές αιτίες που προκαλούν τον καρκίνο, στην ποσόστωσή του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, και τόνισε καταλήγοντας τη σημασία που έχει για τη γυναίκα ο πραγματικά ενημερωμένος γιατρός, που θα τη βοηθήσει με την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση να αποφύγει τον μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί σήμερα τη γυναίκα.

Ο Δημήτρης Κασαράκης, με θέμα «Διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού», με προβολή διαφανειών που έδειχναν προχωρημένες βλάβες στο μαστό εξαιτίας ασυγχώρητης αμέλειας, επικεντρώθηκε στη χρήση χημειοθεραπειών, ακτινοβολιών αλλά και άλλων ειδικών φαρμάκων, που προσφέρουν πολλά στη θεραπεία του καρκίνου.

Η Φωτεινή Παυλίδου, με θέμα  «Χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού» χαρακτήρισε ακρογωνιαίο λίθο της θεραπείας του καρκίνου του μαστού τη χειρουργική επέμβαση, σε συνδυασμό πάντα με συμπληρωματικές θεραπείες πριν ή μετά την επέμβαση, χωρίς να παραλείψει να δει την αισθητική πλευρά μιας μαστεκτομής, που είναι καθοριστική για κάθε γυναίκα.

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση.

far

Φωτογραφίες:faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας