Ελλάδα Κοινωνία

Δικαιώθηκε η 12χρονη: Ένοχος για τα κακουργήματα ο Μίχος, αθώα η μητέρα / Νίκη της Δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης

Εφ.Συν.»/Μάριος Βαλασόπουλος
Δικαιώθηκε επιτέλους η 12χρονη επιζώσα. Ένοχος ο 55χρονος για βιασμό και όλα τα αδικήματα εκτός από εκείνο της εμπορίας ανθρώπων. Πανηγυρική αθώωση της μητέρας, που κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμέλημα και θα βγει από τη φυλακή μετά από ενάμιση χρόνο. Ξέσπασε σε χειροκροτήματα το πλήθος έξω από το δικαστήριο

Έλαμψε η Δικαιοσύνη σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που εξέδωσε την πολυαναμενόμενη απόφαση για το κύκλωμα παιδοβιαστών δικαιώνοντας πανηγυρικά την 12χρονη επιζώσα, η οποία τόλμησε να αποκαλύψει τον εφιάλτη που ζούσε επί μήνες.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ηλία Μίχο για βιασμό, μαστροπεία, κατάχρηση ανηλίκου, πορνογραφία ανηλίκου, εμπορία ανήλικου, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή ισοβίων.

Η μητέρα κηρύχθηκε ομόφωνα αθώα για τις βασικές κατηγορίες, καθώς αποδείχτηκε πως κατηγορήθηκε άδικα. Με ψήφους 6 έναντι του ενός κηρύχθηκε ένοχη για το πλημμέλημα της εκβίασης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου. Ως εκ τούτου θα αποφυλακιστεί μετά από ενάμιση χρόνο, που πέρασε στον Κορυδαλλό.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ένοχοι κρίθηκαν οι 19 από τους 24 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο 57χρονος «Μιχάλης», για διακεκριμένη μαστροπεία και άλλα αδικήματα, καθώς προωθούσε σε τρίτους πορνογραφικό υλικό και διευκόλυνε την περαιτέρω επίδοση της 12χρονης στην πορνεία.

Η ετυμηγορία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κρίση της εισαγγελέως Μαρίας-Ελένης Νικολού, η οποία είχε προτείνει μεταξύ άλλων την απαλλαγή του Μίχου για το κακούργημα του βιασμού και την ενοχή για τη μητέρας, παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις της κόρης της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και μπαράζ κινητοποιήσεων.

 

Το κορίτσι περιμένει πλέον με πολλή χαρά να τη δει, καθώς της στερούνταν η επαφή μαζί της, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, σημειώνοντας ότι αξιοποιήθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι μάνα του αθώα και περιέγραφε με πληρέστατο τρόπο τον βιασμό από τον Μίχο… Θεωρούμε ότι θα γίνει μια επανεκκίνηση στη ζωή της» πρόσθεσε και έκανε λόγο για μια σημαντική απόφαση της Δικαιοσύνης για όλα τα παιδιά που μπορεί να υφίστανται κάτι παρόμοιο.

Πρόκειται επίσης για μια νίκη της αλληλεγγύης και όλων των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων, που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του θύματος και της οικογένειας και υπό την ομπρέλα της Επιτροπής αλληλεγγύης τους στήριξαν ηθικά και υλικά αναδεικνύοντας παράλληλα την απόπειρα συγκάλυψης.

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας