Βέροια Περιβάλλον Τοπικά

Αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες από το Βέρμιο / σε βάθος διετίας θα τις μεταφέρουν στο Καϊμακτσαλάν

Είναι Πρωταπριλιάτικο!

Έγινε γνωστό ότι οι η εταιρία που διαχειρίζεται τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο έχει την πρόθεση να τις αποσύρει, γιατί η εκμετάλλευσή τους κρίθηκε μη ικανοποιητική και τα κέρδη πολύ κάτω από τα αναμενόμενα.  

Σε βάθος διετίας όλες οι ανεμογεννήτριες του Βερμίου θα μεταφερθούν στο Καϊμακτσαλάν και σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει η εταιρία προσδοκά εκεί να διπλασιάσει τουλάχιστον τα κέρδη της.

Άμεση, σύμφωνα με πληροφορίες μας ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Βέροιας. «Εάν πράγματι ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, θέλω να δηλώσω τη μεγάλη μου λύπη. Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την πρόθεση της εταιρίας τη στιγμή που εμείς της παρείχαμε κάθε διευκόλυνση για να εγκαταστήσει τις τεράστιες αυτές ανεμογεννήτριες  στο βουνό μας.

Δυστυχώς οι δημότες μας, που μέχρι τώρα απολάμβαναν φθηνό και άφθονο ρεύμα, θα πάψουν να έχουν αυτό το μεγάλο προνόμιο.

Επιπλέον θα εγκαταλείψουν στο Βέρμιο χιλιάδες ή και εκατομμύρια τόνους τσιμέντου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χλωρίδα και πανίδα του βουνού.

Δεν θα δεχτούμε να γίνει κάτι τέτοιο, φέρεται να είπε ο δήμαρχος. Θα ξεσηκώσουμε τους δημότες μας, θα κινητοποιήσουμε τους φορείς, ώστε να αντισταθούν με κάθε μέσο, για τη μη υλοποίηση αυτή  της πρόθεσης της εταιρίας», κατέληξε.

Μακάρι, οι όποιες κινητοποιήσεις γίνουν να φέρουν αποτέλεσμα, για να μη φύγουν οι ανεμογεννήτριες για το Καϊμακτσαλάν. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη Δημοτική Αρχή

Τεύκρος

Όχι, δεν αποσύρονται οι ανεμογεννήτριες από το Βέρμιο / συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταστροφή του Βουνού

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο