Βέροια Περιβάλλον Τοπικά

Όχι, δεν αποσύρονται οι ανεμογεννήτριες από το Βέρμιο / συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταστροφή του Βουνού

Το κείμενο που δημοσίευσε η Φαρέτρα χθες, σχετικά με την απόσυρση των ανεμογεννητριών  από το Βέρμιο, δυστυχώς ήταν Πρωταπριλιάτικο.

 Όχι μόνο δεν τις αποσύρουν αλλά συνεχίζουν απρόσκοπτα να εγκαθιστούν και άλλες ανοίγοντας χιλιόμετρα δρόμων στις κορυφογραμμές του βουνού, ρίχνοντας χιλιάδες τόνους τσιμέντου, καταστρέφοντας χλωρίδα και πανίδα, αλλάζοντας το μικρο κλίμα της περιοχής, επηρεάζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.

Οι μόνες που έχουν όφελος απ’ αυτή, την κυριολεκτικά καταστροφή του βουνού, είναι οι εταιρίες στις οποίες εν λευκώ παραδόθηκε, με τις αρχές του τόπου να συναινούν και τους καταναλωτές – πολίτες να ακριβοπληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φυσικά κανείς να τους ρωτάει αν… συμφωνούν ή όχι με αυτό το ανοσιούργημα.

Και βέβαια, κανείς τους δεν απαντάει τι θα γίνουν αυτά τα κουφάρια, όταν μετά από λίγα χρόνια θα πάψουν να λειτουργούν και θα αρχίσουν να πέφτουν, τι θα γίνουν οι χιλιάδες, τα εκατομμύρια τόνων τσιμέντου που έχουν ριχτεί στις κορυφογραμμές του βουνού και κυριολεκτικά το βουλιάζουν.

Και η ειρωνεία! Όλη αυτή την καταστροφή την ονομάζουν… πράσινη ανάπτυξη και… πράσινη ενέργεια, όπως λέμε κάτι σαν ευλογιά!

Σας ευχόμαστε καλό μήνα, υγεία και χαρά, όσο γίνεται, σ’ όλους σας!

Τεύκρος          

Αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες από το Βέρμιο / σε βάθος διετίας θα τις μεταφέρουν στο Καϊμακτσαλάν

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο