Βέροια

“Θερινό Σινεμά” στο πάρκο με ελεύθερη είσοδο – Νέο πρόγραμμα προβολών

Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ / «Θερινό Σινεμά» στο πάρκο! Είσοδος ελεύθερη!

11/7 – 22/7

ώρα έναρξης: 21:15 , πάρκο Αγ. Αναργύρων

 

  • Τετάρτη 11/7   

Ιταλία ,Σικελία

La scomparsa di Patò,  Σκηνοθεσία Mortelliti Rocco

Παίζουν: Maurizio Casagrande, Nino Frassica, Neri Marcorè, Roberto Herlitzka, Flavio Bucci, Simona Marchini
Δραματική. Ιταλία 2012 / 105΄
Γλώσσα: ιταλικά. Υπότιτλοι: αγγλικά

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Andrea Camilleri. Στη Vigata του 1890, ο Antonio Patò, διευθυντής της τράπεζας Trinacria, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης αναπαράστασης των Παθών του Χριστού, όπου ερμηνεύει αριστοτεχνικά το ρόλο του Ιούδα, εξαφανίζεται μυστηριωδώς χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Τη λύση αναζητούν από κοινού ο εντεταλμένος Bellavia και ο αξιωματικός Giummaro, αρχικά ανταγωνιστές, έπειτα φίλοι και τελικά συνεργάτες. Με την επιμονή και την κοινή λογική ανθρώπων που γνωρίζουν καλά την ανθρώπινη ψυχή, ο Giummaro και ο Bellavia τελικά κατορθώνουν να ανασυνθέσουν τι συνέβη και να εξηγήσουν την εξαφάνιση του λογιστή. Αλλά η τόσο πολυαναμενόμενη αλήθεια καίει στα χέρια των δύο αστυνομικών: η τελική αναφορά που διαβιβάζεται στις αρχές προκαλεί ένα κύμα πανικού που προκαλεί αντίκτυπο από τη Ρώμη μέχρι τη Σικελία ανάμεσα σε ανταλλαγές τηλεγραφημάτων και απειλών.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _  _ _ _ _  _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _

  • Πέμπτη 12/7

Αργεντινή

Kamchatka (Αργεντινή, 2002, 104΄) του Marcelo Piña με τους Ricardo Darín, Cecilia Roth, Héctor Alterio, Fernanda Mistral, Tomás Fonzi, Monica Scapparone, Milton de la Canal, Matías del Pozo, Evelyn Dominguez, Leticia Bredice, Nicolas Cantafio , Gabriel Galindez , Maria Socas, Juan Carrasco, Demian Bugallo Valentine Neighborhood , Oscar Ferrigno, Alberto Silva.

Τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή όπως τα βιώνει ο  Χάρι , ένα δεκάχρονο αγόρι που το μόνο που  θέλει  είναι να παίξει και να κάνει φασαρίες με τον μικρό αδελφό του. Ωστόσο , το 1976 , όταν η οικογένειά του που διώκεται από τη δικτατορία, αναγκάζεται να κρυφτεί στην εξοχή, ξεκινά μια νέα ζωή που θα βάλει τέλος στην παιδική του ηλικία.
https://www.youtube.com/watch?v=UWDjAewrS2o

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _  _ _ _ _  _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _

  • Παρασκευή 13/7

Αργεντινή

Bar “El Chino” (Μπαρ “El Chino”) (Αργεντινή, 2003, 100΄) de Daniel Burak, con Boy Olmi, Jimena La Torre, José Sacristán, Juan Pablo Baillinou, Ernesto Larrese, Lucas Santa Ana y otros.

Το μπαρ “El Chino” είναι ένα μέρος με ξεφτισμένους τοίχους, στο οποίο διατηρείται η ουσία του τανγκό. Οι βετεράνοι ήρωες είναι εμβληματικοί, ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης του, ο Χόρχε Γκαρσές, γνωστός ως ‘El Chino’ (ο Κινέζος).  Όσο ζούσε, ήταν σημείο έλξης για πολύν κόσμο που έβρισκε στο μπαρ και στους καλλιτέχνες του την αξία του αυθεντικού, χωρίς προσωπεία και εμπορικά τρικ. Ο Χόρχε, ένας κινηματογραφιστής, τραβάει επί μήνες σκηνές στο μπαρ, με την ιδέα να κάνει ένα ντοκυμαντέρ που να συλλαμβάνει την ουσία της ατμόσφαιρας του μπαρ, αλλά σταματάει όταν ο Τσίνο πεθαίνει. Όταν γιορτάζει εκεί τα γενέθλιά του, γνωρίζει τη Μαρτίνα, η οποία τραβάει σκηνές για την τηλεόραση. Μετά από πολλές συζητήσεις, αποφασίζουν να κάνουν μαζί μια ταινία για το μπαρ.

https://www.youtube.com/watch?v=Llf2jkG5Skk

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _  _ _ _ _  _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _

  • Σάββατο 14/7

  Ιταλία

Gli amici del bar Margherita , Σκηνοθεσία Avati Pupi

Μπολόνια 1954. Ο Ταντέο , ένας 18χρονος Ιταλός άντρας , θέλει να γίνει τακτικός θαμώνας του καφέ της Μαργαρίτας …

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _  _ _ _ _  _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _

  • Κυριακή 15/7

Ιταλία

Scialla , Bruni Francesco

Σκηνοθεσία: Francesco Bruni
Σενάριο: Francesco Bruni
Φωτογραφία: Arnaldo Catinari
Μουσική: Amir Issaa
Παίζουν: Barbora BobulovaFabrizio BenitivoglioFilippo Scicchitano
Παραγωγή: IBC, Rai.

Περιγραφή

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας, ο Μπρούνο, που επιβιώνει παραδίδοντας ιδιωτικά μαθήματα, γράφει τη βιογραφία της Τίνας, μιας πρώην πορνοστάρ.

Το πάθος του για τη διδασκαλία έχει δώσει τη θέση του σε μια αδιάφορη διδασκαλία σε φοιτητές τεμπέληδες και αδαείς, μεταξύ των οποίων ο δεκαπένταχρονος Luca ο οποίος είναι και ασεβής.

Μια μέρα η μητέρα του αγοριού έρχεται στη ζωή του Bruno, σαν ένα φάντασμα από το παρελθόν, με μια αποκάλυψη: Ο Luca είναι ο γιος του Bruno, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε…

Το πρόβλημα είναι ότι η μάνα του Luca θα φύγει για έξι μήνες στην Αφρική για δουλειές και ο Luca δεν μπορεί και δεν θέλει να την ακολουθήσει. Η γυναίκα ζητά από τον Bruno να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του και να αναλάβει τη φροντίδα του, χωρίς να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Έτσι αρχίζει μια απίθανη συμβίωση μεταξύ τους…

Βραβεία

  • Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 68 (1)
  • Silver Κορδέλες (6)
  • David di Donatello (8)
  • Το soundtrack της ταινίας τιμήθηκε με το Βραβείο Νεανικού Κινηματογράφου.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _  _ _ _ _  _ _  _ _ _ _ _ _

 

  • Δευτέρα 16/7

 Ιταλία

 Nessuno mi può giudicare , Bruno Massimiliano

Σενάριο: Massimiliano Bruno, Edoardo Falcone, con la collaborazione di Fausto Brizzi
Παίζουν οι ηθοποιοί: Paola Cortellesi, Raoul Bova, Rocco Papaleo
Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 94΄
Italia 2011
Η ταινία προβάλλεται στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Mετά τον θάνατο του συζύγου, η ζωή της Alice αλλάζει δραστικά: ανακαλύπτει ότι η δραστηριότητα του άνδρα της, πλούσιου επιχειρηματία, στην πραγματικότητα ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης και εκείνη, μοναδική κληρονόμος, πρέπει να κάνει τα πάντα για να σβήσει τα χρέη που της ήρθαν κατακέφαλα. Μετά από παρακίνηση της φίλης της Εύας μπαίνει στον κόσμο των ιερόδουλων πολυτελείας. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν η Αλίτσε γνωρίζει ένα καινούριο έρωτα, τον Τζούλιο, στον οποίο όμως αποφασίζει να μην αποκαλύψει με ποιον τρόπο κερδίζει τον επιούσιο…

 

  • Τρίτη 17/7

Ισπανία

Λουλούδια * (Ισπανία, 2014, 100’) των Χοσέ ΜάριΓκοενάγα και Χον Γκαράνιο με τους Ναγκόρε Αρανμπούρου. Ιτσίαρ Ιτούνιο, Ιτσίαε Αϊσπούρου, Χοσέαν Μπενγκοετσέα, Εγκόιτς Λάσα, Άνε Γκαμπαράιν, Χοσε Ραμόν Σορόιθ, Χοτς Μπερασάτεγκι.

Η ταινία παρακολουθεί τις πολύ διαφορετικές ζωές τριών γυναικών, της Άνε, της Λούρδες και της Τέρε, οι οποίες όμως έχουν ένα κοινό: την απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου. Γι’ αυτό, η μία απ’ αυτές παίρνει μια φορά την εβδομάδα μια μυστηριώδη ανθοδέσμη από κάποιον άγνωστο. Και παρ’ όλο που πρόκειται απλώς για λουλούδια, η ζωές των τριών γυναικών θα επηρεαστούν, διότι η κάθε μια τους θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον θάνατο κάποιου κοντινού ανθρώπου με τον τρόπο της και τα λουλούδια είναι αυτά που θα τις κάνουν να θυμηθούν, να ξεχάσουν ή απλώς να προχωρήσουν στη ζωή τους.

 

  • Τετάρτη 18/7

Ιταλία

 

E’ stato il figlio , Daniele Cipri

Από το μυθιστόρημα του Roberto Alajmo
Σενάριο: Daniele Cipri, Massimo Gaudioso
Σκηνοθεσία: Daniele Cipri
Μουσική: Carlo Crivelli
Μοντάζ: Francesca Calvelli
Παίζουν: Τόνι ΣερβίλλοGiselda VolodiAlfredo CastroAurora Quattrocchi.

Περιγραφή:

Ο Τσίπρι (που έχει διατελέσει και διάσημος διευθυντής φωτογραφίας και με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του για το «Vincere» του Μάρκο Μπελόκιο το 2009), συμμετέχει για τρίτη φορά στο Φεστιβάλ Βενετίας – αλλά πρώτη στο Διαγωνιστικό – με το «O γιος το έκανε», την ιστορία μιας φτωχής οικογένειας από το Παλέρμο (απ΄ όπου και κατάγεται) η κόρη της οποίας σκοτώνεται κατά λάθος από τη Μαφία και τα μέλη της λαμβάνουν μια γερή αποζημίωση που θα τους αλλάξει τη ζωή. Πρωταγωνιστεί και εδώ ο Τόνι Σερβίλο του «Il Divo».
H ταινία γυρίστηκε στο Μπρίντιζι, Απουλία.

Η ταινία συμμετείχε στα:
Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου Villerupt, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Les Arcs, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι, Festival del Cinema Italiano Τόκιο.

Διάρκεια: 93΄
1η προβολή Ιταλία: 27 Σεπτεμβρίου 2012
Μαύρη κωμωδία.

 

  • Πέμπτη 19/7

Ισπανία

Το μικρό νησί* (Ισπανία, 2014, 104’) του Ακμπέρτο Ροντρίγκεθ με τους Ραούλ Αρέβαλο, Χαβιέρ Γκουτιέρεθ, Νερέα Μπάρρος, Αντόνιο ντε λα Τόρρε, Σάλβα Ρέινα, Χεσούς Κάστρο, Μανόλο Σόλο, Χουάν Κάρλος Βίγιανουέβα, Χεσούς Καρρόθα, Μερθέδες Λεόν, Άννα Τομένο.

Ισπανικός Νότος, 1980. Η χώρα πασχίζει ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τις αγριότητες της περιόδου της δικτατορίας του Φράνκο. Μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες έφηβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη πόλη φέρνει κοντά δύο παντελώς ανόμοιους χαρακτήρες, δύο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών που στέλνονται από τη Μαδρίτη για να διαλευκάνουν την υπόθεση. Στοιχειωμένοι και οι ίδιοι από το παρελθόν τους στη σκιά του απολυταρχικού καθεστώτος, ο Χουάν και ο Πέδρο θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφωνίες και τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές τους προκειμένου να βρουν τον δολοφόνο που για χρόνια τρομοκρατεί την περιοχή. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανασύρει στην επιφάνεια τα σκοτεινά μυστικά της μικρής κοινότητας.

Στα ισπανικά, με υποτίτλους στα ελληνικά.

Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών.

https://www.youtube.com/watch?v=GErVX6VnJ2o

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _  _ _ _ _  _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _

  • Σάββατο 21/7

Ιταλία

Una sconfinata giovinezza , Pupi Avati

Ένα ζευγάρι ζει μια γαλήνια κι ευτυχισμένη ζωή για 25 χρόνια. Μια
ασθένεια, όμως, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι, επηρεάζει όλο και πιο
σοβαρά την επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Pupi Avati
Παίζουν:Fabrizio Bentivoglio, Francesca Neri, Serena Grandi…
Δράμα /2010 /98′

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _  _ _ _ _  _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _

  • Κυριακή 22/7

Ιταλία

Il papà di Giovanna, Pupi Avati

_ Συγγραφέας/είς:

Πούπι Αβάντι, Αντόνιο Αβάτι Σκηνοθεσία: Πούπι Αβάντι

  • Πρωταγωνιστούν:

Φρανσέσκα Νέρι, Άλμπα Ρόχρατσερ, Σίλιο Ορλάντο, Ετζιο Γκρέτζιο, Σερένα Γκράντι, Βαλέρια Μπιλέλιο, Σάντρο Ντορι, Ρίτα Καρλίνι, Αντόνιο Πίσου, Εντοάρντο Ρομάνο, Λορένα Μίλερ, Κιάρα Ζάνι

Διάρκεια:

104

Είδος: Δράμα, Ιστορική, Πολεμική

Περιγραφή:

Μπολόνια, λίγο πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Τζιοβάνα είναι ένα ντροπαλό κορίτσι και ο πατέρας της έχει αφοσοιωθεί πλήρως στην διαπαιδαγώγησή της. Η καλλιέργεια και η μόρφωσή της φαίνονται ότι θα της εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον. Όμως, μία τραγωδία θα τα αλλάξει όλα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο και την Ιταλική Πρεσβεία , το Ινστιτούτο Θερβάντες  και τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής στην Ελλάδα.

banner-article

Ροη ειδήσεων