Με παραδοσιακό “παρακάθ” ξεκίνησε συμβολικά, η νέα διοίκηση της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης

Με παραδοσιακό “παρακάθ” ξεκίνησε συμβολικά,
η νέα διοίκηση της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης

“Ελάτε απόψ' εφτάµε παρακάθ...”
Με αυτό το πατροπαράδοτο κάλεσμα, το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο της Εύξεινου Λέσχης Ειρηνούπολης (Ημαθίας), προσκαλέσαμε μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους, σε μια πρώτη συγκέντρωση επανένωσης και ανάκαμψης της Λέσχης μας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Η ανταπόκριση όλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Παρέες από συγχωριανές και συγχωριανούς από το Αγγελοχώρι, από όλη την Ειρηνούπολη και τις γύρω περιοχές, γέμισαν και ξαναγέμισαν τον χώρο που μας φιλοξένησε, μιλήσαμε και ήρθαμε πιο κοντά μεταξύ μας, συνδέσαμε γενιές τραγουδώντας και χορεύοντας, νιώσαμε ποντιακή παράδοση κι επικοινωνήσαμε με συναίσθημα τις ψυχές μας.
Οι παλιοί όταν έφτιαχναν παρακάθ και μουχαπέτ, ήξεραν τι έκαναν και κυρίως ήξεραν γιατί το έκαναν.  Το ίδιο προσπαθήσαμε κι εμείς. Θελήσαμε να ξεκινήσουμε τη νέα εποχή της Εύξεινου Λέσχης Ειρηνούπολης, κάνοντας πρώτα ένα “παρακάθ”, διότι πιστέψαμε ότι έτσι θα ζυμώσουμε και θα δέσουμε τη Λέσχη με τον κόσμο του χωριού μας, των χωριών των γειτόνων μας.
Το “παρακάθ” παραμερίζει την προσωπική προβολή διότι είναι η παρέα, είναι η συλλογική έκφραση, είναι μεράκι και γνήσιος αυθορμητισμός, είναι μια μετουσίωση της παράδοσης μέσω της παλιάς γενιάς, είναι μια μεταλαμπάδευση στους νεώτερους. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε κι εμείς, ως Εύξεινος Λέσχη. Να εργαστούμε συλλογικά, να εκφράσουμε την ποντιακή παράδοση, να τιμήσουμε την ιστορία του Πόντου, να πάμε κόντρα στη λήθη για όσα υπέφεραν οι πρόγονοι στις χαμένες πατρίδες μας, να δείξουμε συνέπεια, να επικεντρώσουμε και να παραμείνουμε αναπόσπαστοι στον σκοπό μας, να φανούμε αντάξιοι.

Με αυτό το όραμα ξεκινήσαμε, με τέτοιο σχεδιασμό θα προχωρήσουμε και σύντομα θα τον ανακοινώσουμε. Ευχαριστούμε όλες και όλους που ήδη δήλωσαν δίπλα μας, ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς που μας ακούνε και μας δίνουν δύναμη, ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν και σκοπεύουν να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης, αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Ορφανίδου - Σιμήνου Μαρία,
Αντιπρόεδρος: Ιωακειμίδης Παναγιώτης,

Γεν. Γραμματέας: Καραμανλή Δέσποινα,
Ταμίας : Μανουσάκη Μαρία,
Μέλος: Σπυρίδης Ανέστης.
Επικοινωνία- email: [email protected]

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 20028 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Ειδήσεις με Διάρκεια