Βέροια Γενικά Πολιτισμός

Δημοτικά Συμβούλια Εφήβων και Παίδων στη Βέροια

Δήμητρα Σμυρνή

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκο Μαυροκεφαλίδη, με παρόντες τους Διευθυντές Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και Πέλλας, Αναστασία Μαυρίδου και Κωνσταντίνο Κούγκα, με θέμα την προκήρυξη Δράσεων Πολιτισμού από τα «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού», ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την υλοποίηση και μιας ακόμη ιδέας, τη συγκρότηση Δημοτικών Συμβουλίων Εφήβων και Παίδων, μετά από συνεργασία του Δήμου Βέροιας με τις οικείες διευθύνσεις.

Τα Δημοτικά Συμβούλια θα συγκροτηθούν κατά τα πρότυπα της Βουλής των Εφήβων. Σε πρώτη φάση θα συγκροτηθεί των Εφήβων και η συνεδρίασή του θα γίνει παραμονή της 25ης Μαρτίου, ημέρα που σηματοδοτεί εθνική ανάταση.

Το 51% των μαθητών που θα συμμετάσχουν θα επιλεγούν με βάση εργασίες τους και το 49% μετά από πρόταση των μαθητικών συμβουλίων. Οι μαθητές θα είναι 41, όσοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Βέροιας, και θα ανήκουν στη Β’ Λυκείου.

Ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης ολοκλήρωσε την ενημέρωσή του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων θα αποτελέσει τράπεζα ιδεών για το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο. Θα καλέσουμε τους δημοτικούς άρχοντες να ακούσουν τις ιδέες των νέων. Οι νέοι μας θα κρίνουν, θα αμφισβητήσουν, θα ανατρέψουν.

Χαίρομαι που μαζί μας συνεργάζονται, πέρα από το Δήμο, η ΕΛΜΕ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων.

Η ιδέα της συγκρότησης γεννήθηκε μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και υλοποιείται τώρα. Οι επόμενες συνεδριάσεις, που θα γίνονται κάθε χρόνο, θα γίνονται στις 17 Νοέμβρη, κάτι που δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε φέτος.

Στόχος μας να δώσουμε βήμα στους νέους.»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας