Βέροια Ρεπορτάζ Τοπικά

Η σύνοδος ΔΣ του ΠΙΣ και ολομέλειας Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων στη Βέροια

Για την μακροχρόνια προσφορά του τιμήθηκε ο Αναστάσιος Βασιάδης

Ο κ. Α. Βασιάδης ευχαρίστησε ειδικότερα το Δ.Σ. του ΠΙΣ, για την τιμή που του επιδαψίλευσε στον τόπο του,  κάνοντας στην συνέχεια μια ιστορική αναδρομή, αναφερόμενος στις διαχρονικές  αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την Υγεία των πολιτών και την βελτίωση των συνθηκών ιατρικής απασχόλησης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  στις οποίες συμμετείχε με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους

—————–

Με θεματολογία τα επίκαιρα νομοθετήματα που αφορούν την Υγεία των πολιτών και το Ιατρικό επάγγελμα, συνήλθε στην Βέροια η 4η Σύνοδος του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. 

Οι εργασίες της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΙΓΕΣ», το Σάββατο  9 Μαρτίου 2024.

Το καλωσόρισμα της Συνόδου από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Πρόδρομο Ισαακίδη

Πριν την έναρξη των εργασιών, τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, τον Πρόεδρο  και το Δ.Σ. του ΠΙΣ, και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων, προσφώνησε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος του φιλοξενούντος την Σύνοδο Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Πρόδρομος Ισαακίδης.

Με θερμές ομιλίες την Σύνοδο χαιρέτισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας    κ. Παντελεήμων, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Βασίλειος Κοτίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, η κ. Νίκη Καρατζιούλα ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Σοφία Κατή.

Η εισήγηση του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αφού με την σειρά του προσφώνησε όλους τους παρευρισκόμενους, επιφύλαξε ειδική τιμητική αναφορά στον παρευρισκόμενο Ιατρό κ. Αναστάσιο Βασιάδη, επισημαίνοντας την μακρά παραγωγική του συμμετοχή και προσφορά στην Ιατρική Κοινότητα, ως Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, ως μετέχοντος στις διοικήσεις και δράσεις των   Ιατρικών Εργασιακών Οργανώσεων, ως επί μακρόν μέλους του Διοικητικού Συμβούλιου του ΠΙΣ στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος, ως εκπροσώπου του ΠΙΣ στις Διοικήσεις Νομικών Προσώπων, ως μέλους της Διοικούσας Επιτροπής και ως Προέδρου του ΤΣΑΥ και ως μέλους και επικεφαλής των Αντιπροσωπειών του ΠΙΣ στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (CPME).

Ολοκληρώνοντας την τιμητική του αναφορά ο κ. Α. Εξαδάκτυλος προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον κ. Α. Βασιάδη, καλλιτεχνική  σύνθεση με θέμα τον κλάδο ελαίας και την επιγραφή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καλώντας τον στην συνέχεια στο βήμα.

Η επίδοση του δώρου της τιμητικής διάκρισης στον κ. Αναστάσιο Βασιάδη από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο

Ο κ. Αναστάσιος Βασιάδης αφού προσφώνησε με την σειρά του τους παρευρισκόμενους επισήμους, αναφέροντας τον ιδιαίτερο συμβολισμό κάθε παρουσίας, καλωσόρισε στη Βέροια τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων με τους οποίους τον συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας, συνεργασίας και κοινών ιατρικών αγώνων και δράσεων.

Κατά την ομιλία του ο κ. Α. Βασιάδης συγχάρηκε και ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΠΙΣ για την επιλογή της Βέροιας ως τόπου πραγματοποίησης της  μείζονος και επίκαιρης σημασίας Συνόδου των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Ελλάδος, που αποκτά ιδιαίτερο περιεχόμενο, λόγω των τρεχουσών  νομοθετικών εξελίξεων που σχετίζονται με την Υγεία των πολιτών, ενώ  θερμά συγχαρητήρια απεύθυνε και στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας για την επιτυχή και ένθερμη διοργάνωση και υποστήριξη της Συνόδου και των συνοδών δραστηριοτήτων της.

Ο κ. Α. Βασιάδης ευχαρίστησε ειδικότερα το Δ.Σ. του ΠΙΣ, για την τιμή που του επιδαψίλευσε στον τόπο του,  κάνοντας στην συνέχεια μια ιστορική αναδρομή, αναφερόμενος στις διαχρονικές  αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την Υγεία των πολιτών και την βελτίωση των συνθηκών ιατρικής απασχόλησης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  στις οποίες συμμετείχε με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους.

Η ευχαριστήρια αντιφώνηση του κ. Αναστάσιου Βασιάδη προς το Δ.Σ. του ΠΙΣ
και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Επικεντρώνοντας δε στην ομιλία του την τρέχουσα νομοθετική κινητικότητα, επισήμανε την αναγκαιότητα της συστηματικής οργάνωσης της Ιατρικής Κοινότητας, της συσπείρωσης και της ενότητας όλων των Ιατρών, της τεκμηριωμένης διεκδίκησης και της κοινωνικής στήριξης.

Ο κ. Α. Βασιάδης ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος επιτυχία στις εργασίες της Συνόδου και την λήψη καλών αποφάσεων για την Υγεία των πολιτών και τις συνθήκες απασχόλησης των Λειτουργών της.

Η Σύνοδος συνεχίστηκε με την εισήγηση του Προέδρου του ΠΙΣ σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Ιατρική Κοινότητα και ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. και των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων.

Παρακολουθώντας την ομιλία του κ. Αναστάσιου Βασιάδη

Στην ευρεία θεματολογία που απασχόλησε την Σύνοδο συμπεριλήφθηκαν τα φαινόμενα βίας στις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, η εργασιακή εξουθένωση των Ιατρών των Νοσοκομείων λόγω υπερβάλλοντος εργάσιμου χρόνου που θέτει σε επικινδυνότητα την ασφάλεια των ασθενών, το θέμα της δωρεάς οργάνων προς μεταμόσχευση, τα άρθρα του πρόσφατου υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η εφαρμογή των διατάξεων περί απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία  και η νομοθετική προοπτική άσκησης ιδιωτικού έργου από τους Ιατρούς ΕΣΥ, που βρίσκει αντίθετη την Ολομέλεια των Προέδρων.

Στο περιθώριο της Συνόδου οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ, είχαν την ευκαιρία με την οργανωτική προετοιμασία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, να περιηγηθούν στα βυζαντινά μνημεία της Βέροιας, να απολαύσουν την φιλοξενία ορεινού χωριού της περιοχής, να συμμετάσχουν στον ετήσιο χορό των Υγειονομικών Ημαθίας όπου τιμήθηκαν αποχωρήσαντες από το επάγγελμα Ιατροί  και να μυηθούν στο δρώμενο «Μπούλες και Γενίτσαροι» στην Νάουσα.

Πανοραμική άποψη των εργασιών της Συνόδου
Το ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» στη Βέροια όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος

——-

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας