Άρθρα Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Ποιοι κερδίζουν από τα χρωματιστά τιμολόγια της ΔΕΗ; Οι πάροχοι ή οι καταναλωτές; / γράφει ο Τεύκρος

Κι ενώ τα υπερκέρδη της ΔΕΗ αναγνωρίζονται σαν κάτι φυσιολογικό από τους κυβερνώντες, τώρα γίνεται ένα ακόμη βήμα. Πρέπει ο καταναλωτής να επιλέγει χρώμα τιμολογίου, άρα και τιμή και να αναλαμβάνει ο ίδιος το ρίσκο.

Πρέπει δηλαδή καθημερινά, πέραν των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των καταναλωτών, δηλαδή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με χρέη, ανεργία, ακρίβεια, επικείμενους πλειστηριασμούς και ό,τι συνεπάγεται απ’ αυτά, πρέπει τώρα να παρακολουθεί καθημερινά τα παγκόσμια γεγονότα, να προβλέπει πώς θα κινηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, για να επιλέξει κατά την κρίση του το τιμολόγιο που τον συμφέρει περισσότερο.

Πρόκειται καθαρά για μια μορφή τζόγου, που σύρεται να παίξει ο καταναλωτής.

«Καζινάρχες» πάροχοι και «παίχτες» καταναλωτές! Και στο καζίνο είναι γνωστό ποιος  κερδίζει στο τέλος.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η αισχροκέρδεια των «καζιναρχών»- παρόχων θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ τα προβλήματα της πλειοψηφίας του λαού θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, γιατί η ακριβή ενέργεια τροφοδοτεί καθοριστικά γενικά την ακρίβεια και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα.

Κι ας αναλογιστούμε πού ήμασταν και πού φτάσαμε Από δημόσια ΔΕΗ στην ιδιωτική, από σταθερά ενιαία τιμολόγια, σχετικά χαμηλής τιμής, σε χρωματιστά τιμολόγια τζόγου.

Η συκοφάντηση της Δημόσιας ΔΕΗ από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, με την αμέριστη αρωγή των ελεγχόμενων ΜΜΕ, ο τεμαχισμός και ο απόλυτος έλεγχός της από ιδιώτες δεν είναι επιλογή του ελληνικού λαού. Αν τολμούν ας τον ρωτήσουν. Ούτε καν στις απόλυτα ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις δεν τολμούν να θέσουν ένα τέτειο ερώτημα. «Δημόσια ή ιδιωτική ΔΕΗ;»

Στο παραπάνω ερώτημα οφείλουν να δώσουν απάντηση και οι κομματικοί σχηματισμοί και όσοι είναι υπέρ της Δημόσιας ΔΕΗ, όχι απλώς να πάρουν θέση, όχι στα λόγια, αλλά να το παλέψουν να το κάνουν ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα και είναι βέβαιο ότι θα έχουν μαζί τους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Όσο για το ερώτημα «γιατί ξεπουλήσατε τη ΔΕΗ» μπορούν να πείσουν ακόμη και έναν μαθητή του Δημοτικού, ότι ορθά έπραξαν;    

ΥΓ. Ενημερωτικά. Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 181,5 εκατ. Ήτοι ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα! – kathimerini.gr

Γιατί πουλήσατε τη ΔΕΗ; / γράφει ο Τεύκρος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας