Πολιτική Τοπικά

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Μνημείο τακτικισμού και χωρίς κανένα στοιχείο οι καθυστερημένες προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ περί προανακριτικής για τα Τέμπη

Από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Τους τακτικισμούς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που καθυστερημένα εφευρίσκουν σκηνικά διώξεων βασισμένα σε αίολα κατηγορητήρια προς άγρα εντυπώσεων, την ίδια στιγμή που η Δικαιοσύνη ερευνά ΗΔΗ σε βάθος το μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών, στηλίτευσε ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το Βήμα της Βουλής στη συζήτηση περί των προτάσεων των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, υπενθύμισε ότι πριν λίγες ημέρες η Βουλή ψήφισε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής (της οποίας είναι και ο ίδιος μέλος) για το τραγικό γεγονός που οδήγησε στον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, με τη ΝΔ να επιθυμεί να έρθουν στο φως όλες οι αναγκαίες απαντήσεις. Όχι μόνο για το δέντρο των ευθυνών των όποιων προσώπων, αλλά για το δάσος των παθογενειών δεκαετιών στον τομέα των μεταφορών.

«Για να απαλυνθεί κάπως η εθνική οδύνη χρειάζονται απαντήσεις. Αυτές τις απαντήσεις, θα τις δώσει η εξεταστική επιτροπή που ψηφίσαμε ως ΝΔ πριν λίγες ημέρες και ήδη ξεκινάει τις συνεδριάσεις της, και όχι οι προανακριτικές επιτροπές που ζητούν με ξεχωριστές μάλιστα προτάσεις, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Προτάσεις, που απαξιώνουν βαρύτατα την κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού δεν προκύπτει καμία απολύτως ένδειξη για τα δήθεν αδικήματα που περιγράφουν», υπογραμμίζει ο κ. Τσαβδαρίδης.

Η ΝΔ ζητάει πληρότητα της διερεύνησης, με σεβασμό στους πολίτες, στη δικαιοσύνη και στη δημοκρατία μας! Να γιατί, όπως τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας, αμέσως μετά το οδυνηρό δυστύχημα η Κυβέρνηση δεν κρύφτηκε μπροστά στις ευθύνες.

Ανέλαβε αμέσως την πολιτική ευθύνη, υπήρξε άμεση παραίτηση του αρμοδίου Υπουργού, όρισε ταχύτατα διοικητική επιτροπή που θα διενεργούσε πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια, παρέδωσε αμελλητί το πόρισμα αυτής και διευκόλυνε με τις άμεσες ενέργειές της την ανεξάρτητη δικαιοσύνη προκειμένου να ξεκινήσει τον έλεγχο των ποινικών ευθυνών και να ασκήσει τις σχετικές ποινικές διώξεις.

Και στην εξεταστική επιτροπή που ξεκινάει, θα έχει την δυνατότητα να ψάξει το σύνολο των αιτιών για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους μας.

Για την προβληματική διαχείριση και εκτέλεση των δημοσίων έργων, για το χάος των αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων, για το ελλιπές ανθρώπινο δυναμικό, για την έλλειψη σωστής αξιολόγησης του προσωπικού και για αβελτηρίες στην εποπτεία της υλικοτεχνικής υποδομής, που γίνεται βορά εδώ και χρόνια συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη στο:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων