Άρθρα Κοινωνία Πολιτική

Πυροσβέστες και φαντάροι στα ΕΚΑΒ;! / γράφει η Δήμητρα Μυρίλλα

Εξάλλου, συμφέρει…. από οικονομικής απόψεως. Ο φαντάρος δεν προσλαμβάνεται και ο πυροσβέστης  πάει παντού. Σβήνει φωτιές, απεγκλωβίζει από τα ασανσέρ, κατεβάζει παραστρατημένες γάτες.  Ε, ας πάει και στον άρρωστό! Τα δημοσιονομικά δεν φτάνουν για προσλήψεις

Τα “επιτελικά” αντανακλαστικά και της νέας γιγαντιαίων επιτελικών διαστάσεων κυβέρνησης είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αν όχι υποδειγματικά για κάθε συνεπή νεοφιλελεύθερο και υπηρέτη της ελεύθερης αγοράς και του ασύδοτου επιχειρηματία, που σέβεται τον εαυτό του.

Θα λέγαμε, δε, ότι η τεχνογνωσία “διαλύω – ξεπουλάω – ταϊζω τα αφεντικά – εξαθλιώνω το λαό” έχει φτάσει σε ανώτερα επίπεδα που θα ζήλευε και ο πιο ακραιφνής και πορωμένος θατσερικός.

Στη Θάσο, τουρίστρια έχασε τη ζωή της περιμένοντας ασθενοφόρο.  Μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική,  ξεψύχησε σε πεζοδρόμιο, καθώς το ΕΚΑΒ έκανε πάνω από ώρα να φτάσει στο σημείο. Στην  Κω, μια γυναίκα πέθανε σε καρότσα, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων. Στη Νέα Μάκρη,  19χρονη κοπέλα, έγκυος, πέθανε με καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Και μετά από αυτά τί προτείνει ο πρωθυπουργός στη σημερινό πανηγυρικό πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο των “άριστων”;

Ιδού: “την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική” (!)

Διότι, όταν αρρωσταίνει ο άνθρωπος δεν χρειάζεται γιατρό, νοσοκόμο, ειδικευμένο διασώστη. Οχι!

Χρειάζεται φαντάρο και πυροσβέστη.

Εξάλλου, συμφέρει…. από οικονομικής απόψεως. Ο φαντάρος δεν προσλαμβάνεται και ο πυροσβέστης  πάει παντού. Σβήνει φωτιές, απεγκλωβίζει από τα ασανσέρ, κατεβάζει παραστρατημένες γάτες.  Ε, ας πάει και στον άρρωστό! Τα δημοσιονομικά δεν φτάνουν για προσλήψεις. Ούτε στο ΕΣΥ, ούτε στην Πυροσβεστική. Ας τα βρουν, λοιπόν, μεταξύ τους, με rotation!

Φυσικά, ο ασθενής δε χρειάζεται ούτε αρκετά σε αριθμό και πλήρως εξοπλισμένα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ που να ανήκουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας… Εκείνο που έχει ανάγκη είναι ιδιωτικούς στόλους τους οποίους θα πληρώνει από την τσέπη του.

Αλλά, αυτό είναι κάτι που θα το ακούσουμε σε κάποιο άλλο επιτελικό Υπουργικό Συμβούλιο…

imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων