Κόσμος Περίεργα

Το ντόμπερμαν που έκανε δώρο ζωής στην κηδεμόνα της

Η Λούσι Χάμφρεϊ στα 44 χρόνια της και υποφέροντας από ένα αυτοάνοσο που της κατέστρεφε τα νεφρά είχε λίγα χρόνια ζωής. Οι πιθανότητες να βρει συμβατό δότη ήταν μία στα 22 εκατομμύρια.

Η Λούσι και ο σύντροφός της, Κένιντ Όουεν αποφάσισαν να πάρουν το τροχόσπιτο για να περάσουν ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στην παραλία, μαζί με το αγαπημένο τους ντόμπερμαν, την Ίντι. Εκεί, η Ίντι είχε παράξενη συμπεριφορά, καθώς επέμενε να τριγυρίζει γύρω από μία άγνωστη, που βρισκόταν 100 μέτρα πιο μακριά.

«Η Ίντι επέμεινε να πηγαίνει σ΄ αυτή τη γυναίκα, 100 μέτρα από μας. Την φωνάζαμε, αλλά δεν την άφηνε. Νομίζαμε ότι είχε φαγητό ή κάτι άλλο και έτσι έμενε εκεί. Τελικά ο Κένιντ πήγε κοντά για να απολογηθεί γιατί τα ντόμπερμαν μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία. Ήταν κι εκείνη σε άσχημη διάθεση και την καλέσαμε για μπάρμπεκιου. Ήρθε και έφερε κάποια ποτά. Ο Κέντιντ της απάντησε ότι δεν μπορούσα να πιω γιατί έκανα θεραπεία για τα νεφρά. “Γιατί;” ρώτησε και της εξήγησα ότι περίμενα να βρω δότη για νεφρό», περιγράφει η Λούσι.

Από την συζήτηση που έπιασαν οι δυο γυναίκες στην παραλία του Μπάρι, στη Νότια Ουαλία προέκυψε το θαύμα.

Η Ίντι στεκόταν επίμονα δίπλα στην Κέιτι Τζέιμς, η οποία πρόσφατα είχε μπει σε μία λίστα με εθελοντές δωρητές. Και το απίθανο είναι ότι η Κέιτι ήταν η πιο κατάλληλη για να δωρίσει το νεφρό της στην Λούσι.  Η κυρία Τζέιμς διαπίστωσε ότι η κυρία Χάμφρεϊ περίμενε εναγωνίως να βρεθεί συμβατός δότης και αντάλλαξαν τηλέφωνα.

«Έκανε όλα τα τεστ και διαπιστώθηκε ότι ήταν η καταλληλότερη δότρια», λέει η κυρία Χάμφρεϊ.

Η Ίντι είχε βρει τη λύση για το πρόβλημα. «Είναι εκπληκτικό- η Ίντι την εντόπισε», προσθέτει.

«Ένας γιατρός είπε πως ήταν το χέρι του Θεού- θα έλεγα πως ήταν το χέρι του σκύλου», είπε η Κέιτι.

Οι δύο γυναίκες εξετάστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ουαλίας, στο Κάρντιφ, τον περασμένο Οκτώβριο. Η επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία και η Λούσι έχει πλέον αναρρώσει πλήρως, απολαμβάνοντας τη ζωή.

«Χρειαζόμουν αυτό το μόσχευμα, περίμενα σε λίστα για χρόνια. Τώρα η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς», λέει η Λούσι, η οποία αφού μπήκε στο χειρουργείο, σήμερα μπορεί να πιεί ένα ποτήρι μπύρας, να απολαύσει ένα τζιν-τόνικ.

Ο Ίντι αποδείχτηκε σωτήρας για την κηδεμόνα της!

Η δότρια λέει πως αισθάνεται τυχερή που γνώρισε την Λούσι. «Ξέρω πως τώρα ζει την ζωή της. Για μένα δεν υπήρξε καμία αρνητική επιπλοκή», λέει, «είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει μέχρι τώρα και αισθάνομαι υπερήφανη για μένα και την οικογένειά μου».

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας