Πολιτισμός Συν & Πλην Σχόλια Τοπικά

Τότε και τώρα. Η συνέχεια…

Μια από τις ωραιότερες στιγμές της χθεσινής βραδιάς,  στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, της αφιερωμένης στον Ιάκωβο Καμπανέλλη από τον “Μπούσουλα” και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ήταν η παρουσία του Οδυσσέα Γωνιάδη.

Ο Οδυσσέας και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ταυτίστηκαν στη Μεταπολίτευση, καθώς η έκρηξη του Πολιτισμού ήταν το αποτέλεσμα μιας σιωπής, που ακολούθησε την 7χρονη Δικτατορία. Ο Οδυσσέας χθες είχε έναν ειδικό λόγο να είναι παρών, καθώς συνεργάστηκε το ΔΗΠΕΘΕ με τον Καμπανέλλη το 1989, ανεβάζοντας την “Έβδομη μέρα της δημιουργίας” ,που σκηνοθετήθηκε μάλιστα από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Στην οθόνη ο Οδυσσέας στα νιάτα του, να έχει έχει και έναν χαρακτηριστικό ρόλο! Και ήταν πραγματικά συγκινητικό, μαζί με όλη τη συγκίνηση που εξέπεμπε το αφιέρωμα, να βλέπει κανείς τον Οδυσσέα, στα 80+ να μιλάει για τον χαρισματικό Καμπανέλλη και τη συνεργασία τους!

Μόνος στην πρώτη σειρά να παρακολουθεί συγκινημένος, να θυμάται, να έρχονται και να τον χαιρετούν άνθρωποι που τον θυμούνται και τον αγαπούν… Και στο τέλος να ζητά να φωτογραφηθεί μαζί με την Κατερίνα Γρηγοριάδου, γελαστός και λαμπερός…

Γιατί; Μα γιατί η Κατερίνα Γρηγοριάδου έχει τη θέση που είχε εκείνος τότε, Διευθύντρια της ΚΕΠΑ. Επιπλέον και τους δυο τους συνδέει το ΔΗΠΕΘΕ, όπου ο καθένας είχε το δικό του ρόλο.

Εμείς κρατάμε μόνο μια φράση απ’ όσα είπε ο Οδυσσέας για κείνη την εποχή. Είπε: “Η Στέγη τότε ήταν ένας ναός του πνεύματος, έτσι να τη βλέπετε σήμερα!”.

Οδυσσέα,  σ’ αγαπούμε και σε θυμόμαστε, εσένα και την ακούραστη φιγούρα σου να τρέχει πάντα…

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας