Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Mε απόφαση Κ. Μητσοτάκη αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας

Tην αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε ο πρωθυπουργός και προέδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει:

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η οποία ζήτησε την άρση ασυλίας της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, για προβληματική διαχείριση της αμοιβής και συγκεκριμένα του επιπλέον επιδόματος του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού της.

Η Μαρία Σπυράκη είχε δηλώσει ήδη ότι θα ζητούσε σήμερα (16/12) την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας.

«Εχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα», τόνισε μεταξύ άλλων.

banner-article

Ροη ειδήσεων