Εκδηλώσεις

Νάουσα: Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο Κεντροδυτικής Μακεδονίας | Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Στην εργατομάνα Νάουσα επιλέχτηκε από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα μιλήσουμε εμείς , οι απόμαχοι της δουλειάς, όχι όμως του αγώνα. Φτάνει πια η παρωχολογία των κυβερνήσεων τωρινής και προηγούμενων και  τα πρωινά ΜΜΕ , που μοιράζουν αυξήσεις αναδρομικά με τη σέσουλα χιλιάδων ευρώ στο καθένα από εμάς. « Χορτάσαμε υποσχέσεις ».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! Δεν ανεχόμαστε την απαίσια μαύρη προπαγάνδα ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις . Γιατί δεν είναι αύξηση το 7,5% από την νέα χρονιά που θα δώσει η κυβέρνηση αλλά μείωση του εισοδήματος όταν ο πληθωρισμός τρέχει σε ρυθμούς του 12% και 13% , όταν 1.000.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση , γιατί με το νόμο Κατρούγκαλου τους φορτώθηκε η προσωπική διαφορά.

Δεν δεχόμαστε να βαπτίζουν 13η σύνταξη τα 250 ευρώ που δίνουν μόνο σε αυτούς που ζουν στα όρια της φτώχειας και απαιτούμε 13η σύνταξη με βάση αυτήν που πληρώσαμε.

Δεν ανεχόμαστε  εδώ και 7 χρόνια να μην  αποδίδονται τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους, τη στιγμή που από τις περικοπές μας κάθε χρόνο πληρώνουμε 8,5δις ευρώ.  Αναδρομικά χιλιάδων ευρώ που δεν μας αποδίδουν οι κυβερνήσεις αλλά μας μοιράζουν απλόχερα κάθε πρωί στα κανάλια « πες πες κάτι θα μείνει».

Δεν ανεχόμαστε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας και τον ωμό εκβιασμό την ώρα που σαν ασθενείς θα βρισκόμαστε σε ανάγκη να μας λένε « η θα πληρώσεις η θα υπομείνεις πολύμηνη αναμονή» , καθώς με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτές τις μέρες τα Νοσοκομεία μετατρέπονται πλέον σε επιχειρήσεις και οι ασθενείς σε πελάτες

Δεν ανεχόμαστε οι ασφαλιστικές μας εισφορές που πληρώσαμε σαν εργαζόμενοι και πληρώνουμε σαν συνταξιούχοι να μην αξιοποιούνται για ένα δυνατό  Δημόσιο σύστημα υγείας , παροχών υπηρεσιών σύμφωνα με την εξέλιξη που παρέχει η τεχνολογία και η επιστήμη του 21ου αιώνα , και οι κρατήσεις μας  να γίνονται δαπάνες για τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ, και επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία  τη στιγμή που  έχουμε ανάγκη για εξετάσεις και γιατρούς  εμείς να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Τα Νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός δικαίωμα μας είναι η ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στη Νάουσα ώρα 10:30πμ στην Πλατεία Καρατάσου.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας.
  • Την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές μας.
  • Να δοθεί αύξηση μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές .
  • Αύξηση της Εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ από τα 360 και 384 ευρώ που είναι σήμερα.
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και Δώρων του 11μηνου του 2015.
  • Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο Δημόσιο σύστημα Υγείας, να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή στην Υγεία και να προχωρήσουν σε παραπέρα ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι Διοικήσεις

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας