Άρθρα Ελλάδα Κοινωνία Κόσμος Περισσότερο διαβασμένα

“Κατασχέσεις: Στην Ελλάδα σήμερα, στην Ισπανία χθες – Εικόνες που σοκάρουν” / Με αφορμή την επιδρομή στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Με αφορμή τη χθεσινή επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και το σπάσιμο της εξώπορτας του πλειστηριασμένου πλέον σπιτιού της, αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο της Φαρέτρας  (12/9/15) , με τίτλο “Κατασχέσεις! Σήμερα στην Ισπανία, αύριο στην Ελλάδα…”. Το τι θα ακολουθούσε στην χώρα μας ήδη ήταν προδιαγεγραμμένο από τότε που, ερήμην μας, κόμματα εξουσίας μάς έβαλαν στη δίνη των μνημονίων.

Βέβαια, σήμερα μπορεί  τυπικά να έχουμε βγει απ΄τα μνημόνια, αλλά μας ακολουθεί όλο το νομικό πλαίσιο που συντάχτηκε με βάση αυτά. Ήδη όπως ανακοινώθηκε μέχρι το τέλος της χρονιάς, δηλαδή μέσα σε σαράντα μέρες, θα γίνουν ακόμη 44.000 πλειστηριασμοί, χωρίς εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία ούτε για την πρώτη κατοικία.

Ακόμη, στο χορό των κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας δεν μπήκε το Δημόσιο, το οποίο και περιορίζεται προς το παρόν, σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Θυμίζουμε ότι το Δημόσιο δεν κάνει κατασχέσεις για οφειλή μικρότερης των  500 ευρώ.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο που τα κυρίαρχα ΜΜΕ περί άλλων τυρβάζουν, ενώ οι ιθύνοντες ρυθμίζουν έτσι την κάνουλα των κατασχέσεων αλλά και εξώσεων στα κατασχεμένα πλέον σπίτια, ώστε να αποσοβηθεί ο “κίνδυνος” μιας λαϊκής αντίδρασης, και να μην αποτελέσουν αυτές το κερασάκι στην τούρτα της γενικής δυσαρέσκειας!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι είναι συγκλονιστικές οι φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Andres Kudacki, καθώς φωτογράφιζε για το Associated Press.

far 

Κατασχέσεις! Σήμερα στην Ισπανία, αύριο στην Ελλάδα…

banner-article

Ροη ειδήσεων