Βέροια Παιδεία

ΕΠΑΛ Βέροιας / 3η μέρα κατάληψης: “Η μάσκα δεν είναι προστασία δώστε λεφτά για την Παιδεία”

——-

Συνεχίζουν οι μαθητές την κατάληψη στο ΕΠΑΛ Βέροιας για 3η μέρα. Με αιτήματα, που όχι μόνο είναι δικαιολογημένα, αλλά και δίκαια.

Με το συνωστισμό των μαθητών στα αστικά λεωφορεία, αλλά και στις τάξεις, είναι… βέβαιο ότι ο φονικός ιός βρίσκει εύφορο έδαφος για να διαδοθεί και μέσω των μαθητών να μεταφερθεί στα σπίτια τους, όπου εκεί οι μεγαλύτεροι είναι πολύ πιο εύκολο να νοσήσουν.

Τα παραπάνω αιτήματα  για να ικανοποιηθούν είναι αυτονόητο ότι πρέπει  να διατεθούν χρήματα, αλλά η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Άλλες είναι οι επιλογές της. Διορίζει για παράδειγμα αστυνομικούς για να φυλάξουν τα πανεπιστήμια, τη στιγμή που τα ίδια έχουν στην ουσία εγκαταλειφθεί. Και δεν είναι μόνο αυτά. Συμβαίνουν πολλά άλλα, που δεν είναι του παρόντος.

Επιπλέον, η κυβέρνηση προσπαθεί τις επιλογές της να τις καλύψει με επιστημονικοφανή τρόπο χρησιμοποιώντας  μέλη της επιτροπής που η ίδια διόρισε. Αρκεί να θυμίσουμε εκείνη την ανεκδιήγητη δήλωση Καθηγητή της επιτροπής ότι ο ιός με 25 μαθητές στις τάξεις δεν κολλάει…

Τα αιτήματα της κατάληψης σύμφωνα μα την ανακοίνωση των μαθητών είναι:

1) Περισσότερα αστικά για να μην υπάρχει συνωστισμός.
2) Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
3) Δωρεάν rapid test σε μαθητές και καθηγητές για να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.
4) Να αυξηθούν οι απουσίες στη Γ’ Λυκείου.
5) Κατάργηση του 50 + 1% των κρουσμάτων ανά τάξη και να αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος από το 1ο κρούσμα.
6) Μείωση μαθητών ανά τμήμα.
7) Δωρεάν μεταφορά μαθητών από και προς το σχολείο.

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας