Γενικά

“Ξεπεράσατε κάθε όριο, κύριε Μόσιαλε” γράφει η Δήμητρα Σμυρνή

……………….

Σε μια χώρα που υφίσταται όχι μόνο την πίεση της πανδημίας εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, αλλά και τις επιπτώσεις που έφερε αυτή στην ψυχολογία, την οικονομία και την κοινωνική της ζωή, σε μια χώρα που  διχάστηκε σε εμβολιασμένους και μη και ίσως όχι τυχαία, το σκοινί είναι τόσο τεντωμένο, που δε χωρούν κανενός είδους κακόγουστες και απρεπείς αναρτήσεις, σαν αυτήν του κυρίου Μόσιαλου. Ανάρτηση που δεν έχει καμιά σχέση με την επιστήμη, η οποία τέτοιες στιγμές  εννοείται ότι πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Ο κ. Μόσιαλος ήταν μόνιμος φιλοξενούμενος των καναλιών από την αρχή της πανδημίας, με απόψεις που παρουσιάζονταν ως θέσφατα. Απ’ αυτό το σημείο όμως  μέχρι την ανακοίνωσή του της περασμένης Πέμπτης στο fb του η απόσταση είναι τεράστια!

Το σκίτσο που δημοσιεύει, για να υποστηρίξει τους εμβολιασμούς και να χτυπήσει την “ηλιθιότητα” των αρνητών, όχι απλά είναι κακόγουστο, όχι απλά είναι χοντρό, ξεπερνά κάθε όριο!

Σ’ αυτόν τον τόπο κατοικούν άνθρωποι που βιώνουν το θρησκευτικό αίσθημα άλλοι εντονότερα και άλλοι όχι. Όλοι όμως δεν ανέχονται να διακωμωδούνται έτσι οι θρησκευτικές τους παραστάσεις και τα σύμβολα, που μ’ αυτά μεγάλωσαν.

Η αθωότητα των παιδικών μας χρόνων είναι ζυμωμένη με τους θρησκευτικούς ύμνους των Χριστουγέννων, με τα κάλαντα στις γειτονιές, με το οικογενειακό τραπέζι.

Είναι ώρα τώρα, ξημερώνοντας η μεγάλη γιορτή, να βεβηλώνονται έτσι τα σύμβολα, με τέτοιες αγοραίες εκφράσεις και θέσεις; Όχι μόνο όσοι πιστεύουν, αλλά ακόμη και άθεοι δεν θα δέχονταν μια τέτοια στάση, που θα πρόσβαλλε όσια και ιερά άλλων.

Πιστεύετε, κ. Μόσιαλε, πως έτσι οδηγείτε τον κόσμο στους εμβολιασμούς; Το αντίθετο! Μεγαλώνετε το χάσμα και την αντιπαλότητα. “Παν μέτρον άριστον” έλεγαν οι Αρχαίοι. Κι εσείς ξεπεράσατε όχι το μέτρο, αλλά κάθε όριο!

………………………….

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου:

banner-article

Ροη ειδήσεων