Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης στον Realfm 97,8: Και τα καλύτερα όπλα να έχουμε αν δεν έχουμε εθνική ανεξαρτησία είναι δώρον άδωρον

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 τόνισε ότι “και τα καλύτερα όπλα να έχουμε αν δεν έχουμε εθνική ανεξαρτησία είναι δώρον άδωρον”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα πρόσθεσε “να δούμε τους νέους εξοπλισμούς, αλλά θα έχουμε την εθνική μας κυριαρχία για να τους χρησιμοποιήσουμε; Δεν υπάρχει σύγκρουση ΗΠΑ και Γαλλίας σε αυτό το ζήτημα”.

“Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως γι’ αυτή την αγορά ως ένα από τα «τυράκια» που δίνει στον κ. Μακρόν για να διευθετηθεί η αντιδικία μεταξύ τους. Ενισχύει την άμυνά μας ή δεν θα μας επιτραπεί να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις φρεγάτες; Το τι θα γίνει στο Αιγαίο θα εξαρτηθεί από την Αμερική και όχι από το Παρίσι” τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

“Έπρεπε να ενισχυθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων” συμπλήρωσε.

“Εκτίμηση του ΜέΡΑ25 είναι ότι η Γαλλία είναι μία δεύτερης και τρίτης κατηγορίας δύναμη μέσα στο ΝΑΤΟ” υπογράμμισε.

“Η πρόταση του ΜέΡΑ25 θα ήταν να γίνει μία συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων για τα εθνικά θέματα. Θα ήθελα να ρωτήσω τον Πρωθυπουργό, πριν δώσουμε τα δισεκατομμύρια που δεν έχουμε, θα ήθελα να απαντηθεί το εξής ερώτημα και να υπάρχει μία κοινή δέσμευση: Σε θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων οι Γάλλοι θα παρέμβουν; Θα παρέμβουν και κόντρα στη θέση των Αμερικανών; Είναι δεδομένο ότι θα μας συνδράμουν και από πού προκύπτει αυτό; Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αν η Ουάσιγκτον δεν το θέλει, οι Γάλλοι «θα ποιήσουν την νήσσαν». Αλλά να μου το πει ο κ. Πρωθυπουργός. Εμείς τι θα κάνουμε σε ένα τέτοιο επεισόδιο; Αν έχουμε τις φρεγάτες, θα χτυπήσουμε, θα βομβαρδίσουμε; Οι Τούρκοι έχουν την πολιτική τους, ξέρουμε ποιο είναι το casus belli. Για εμάς ποια είναι η στρατηγική μας και η τακτική μας;” περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

“Η Τρόικα για τα δισ. αυτά θα ζητήσει ισοδύναμα από την Υγεία; Το πικρό μάθημα του ’74, των Ιμίων το μάθαμε; Της χρεοκοπίας το μάθαμε;” είπε χαρακτηριστικά.

“Ή λεφτά πάλι υπάρχουν και βουλιάζουμε ακόμα πιο πολύ αυτό τον λαό σε μια χρεοκοπία από τη μία και σε ένα φαύλο κύκλο εξοπλισμών από την άλλη που θα καταλήξει να μην έχουμε καλύτερες αμυντικές δυνατότητες” κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

  enikos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας