Παιδεία

Νέο μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

—–

Νέα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξαν στη Βουλή, μένοντας εκεί για ώρες συγκεντρωμένοι, όπου συζητείται το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για την ανώτατη εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι απαίτησα την απόσυρση του νομοσχεδίου και αφού παρέμειναν αρκετές ώρες έξω από τη Βουλή, στη συνέχεια αποχώρησαν συντεταγμένα προς την οδό Πανεπιστημίου.

 Σημειώνεται ότι νωρίτερα, συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου μεταφέρθηκαν το μεσημέρι οι 24, τελικά συλληφθέντες – από τις 52 προσαγωγές που έκανε συνολικά η αστυνομία με βίαιο τρόπο μετά το φοιτητικό συλλαλητήριο της Τετάρτης

Μαζικό το συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης μετά το τέλος του φοιτητικού συλλαλητηρίου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε ρίψη χημικών προς τους διαδηλωτές. Στην Καμάρα είχε συγκεντρωθεί πλήθος διαδηλωτών, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να κλείνουν την οδό Εγνατία στο ύψος της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ επικράτησε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε ρίψη χημικών.