Εκδηλώσεις Τοπικά

“Τα «μεταμνημονιακά» μνημόνια δεν κρύβονται με κυβερνητικά παραμύθια!”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973312771 / 2332022230

Αύγουστος, 2018

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Νέος γύρος καλλιέργειας αυταπατών ετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με διάφορα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα. Προγραμματίζει φιέστες εξαπάτησης, όπως η κυβερνητική κοροϊδία από την Ιθάκη, για να σηματοδοτήσει το τέλος των μνημονίων. Για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η πραγματικότητα λέει ότι οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι θα είναι εδώ:

Η αυξημένη εποπτεία της τρόικας, οι αυτόματοι «κόφτες» δαπανών, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η φοροληστεία, το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δηλαδή το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο θα είναι εδώ. Το δυσβάσταχτο χρέος που δημιούργησαν το μεγάλο κεφάλαιο και το αστικό κράτος και το οποίο φορτώθηκε στις πλάτες του ο λαός θα είναι εδώ και θα πληρώνεται κανονικά έως το 2060.

Θα είναι εδώ η εντατικοποίηση της εργασίας στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία, η δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, τα ατέλειωτα ωράρια ημερησίως (14-18 ώρες). Τα μεροκάματα πείνας, η πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές. Η αφόρητη ζέστη στα κονσερβοποιία χωρίς κλιματιστικά, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Τα απανωτά εργατικά ατυχήματα, η επιστροφή δώρων και επιδομάτων υπό την απειλή της απόλυσης. Το πενιχρό ταμείο ανεργίας, τα αυξημένα όρια ηλικίας που για τους εποχιακούς σημαίνει ότι η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο. Θα είναι εδώ ο φόβος, η τρομοκρατία, η ασυδοσία της εργοδοσίας!

Τέρμα στα ψέματα και τις αυταπάτες

Ώρα για αγώνα!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ, να σταματήσουμε να είμαστε θεατές. Να πάρουμε ΣΗΜΕΡΑ τη θέση μας στον ταξικό αγώνα! Να νικηθεί η αδράνεια και ο φόβος, η έλλειψη ταξικής οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα σε όλα τα διαλογητήρια – κονσερβοποιία της περιοχής. Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν δεχόμαστε τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν προσκυνάμε τα συμφέροντα των εργοδοτών και του κεφαλαίου, ούτε να αποδεχτούμε να ματώνουμε για αυτά!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Αυξήσεις στα μεροκάματα, στους μισθούς, στα επιδόματα ανεργίας. Συμβάσεις κλαδικές που να καλύπτουν τις απώλειες μας. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, κανένας απλήρωτος, κανένας ανασφάλιστος. Καμιά κατάσχεση λαϊκής περιουσίας από κράτος, δήμους και τράπεζες. Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Όλοι στο συλλαλητήριο

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6:00 μμ στην Πλ. Αριστοτέλους

Αναχώρηση λεωφορείων: 4:00μμ από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Δηλώσεις συμμετοχής: 6973312771

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας