Πολιτική

ΝΔ: Να φέρει συμφωνία μέσα σε 48 ώρες ο Τσίπρας

Να φέρει άμεσα και εντός 48 ωρών συμφωνία ώστε να αποτραπεί η καταστροφή καλούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια υλοποίησης της προσωπικής του υπόσχεσης, μια σειρά κεντρικά στελέχη της ΝΔ, ενώ τον τόνο έδωσε πρώτος ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα πρώτα αποτελέσματα που δείχνουν σαφή επικράτηση του ΟΧΙ, επικράτησε προβληματισμός και σκεπτικισμός για την επόμενη μέρα και κεντρικά πρόσωπα του κόμματος ζητούν να υπάρξει άμεση λύση και να αρθεί το αδιέξοδο.

Η στρατηγική ήττα που υπέστη το μέτωπο του ΝΑΙ, βασικός πυλώνας του οποίου υπήρξε η ΝΔ, εκ των πραγμάτων δημιουργεί νέα δεδομένα και θα προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις την επόμενη μέρα για το τι πρέπει να γίνει ως προς την έκφραση του αστικού μετώπου.

Το βασικό στην παρούσα φάση όμως για κορυφαία στελέχη της ΝΔ είναι να υπάρξει συμφωνία και να επανέλθει άμεσα η ηρεμία στην οικονομία και στην κοινωνία. Το μείζον για τα ίδια στελέχη είναι το οικονομικό και όχι το πολιτικό στην δεδομένη χρονική στιγμή.

«Θα πρέπει να γινει κατανοήτό ότι για να υπάρξει ομαλότητα στην οικονομία και στην κοινωνία θα πρέπει οποσδήποτε να υπάρξει συμφωνία. Και αυτή η ομαλότητα θα μπορεί να έρθει αρκετό καιρό μετά τη συμφωνία που πρέπει να ψηφιστεί και από τα κοινοβούλια» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης που συμπλήρωσε ότι εάν η δεν υπάρξει συμφωνία εντός 48 ωρών, την Τετάρτη η ΝΔ θα απαντήσει διαφορετικά.

dimokratianews.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων