Βέροια

Πως εκφράστηκαν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για το Δημοψήφισμα

Μετά από μια ημίωρη σχεδόν συζήτηση μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, για το αν πρέπει ή όχι να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα το θρίλερ του Δημοψηφίσματος, ενόψει και του ψηφίσματος που εξέδωσε η ΚΕΔΕ  (που στηρίζει το “ΝΑΙ”) τελικώς τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι Σύμβουλοι για το πώς βλέπουν τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα που επισκιάζει κάθε άλλο της τρέχουσας επικαιρότητας και πρέπει να κατατεθούν οι απόψεις του Σώματος.

Τι είπαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Αναλυτικότερα, ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης μίλησε για ακροβασία της κυβέρνησης και δια αυτής και της χώρας σε τεντωμένο σχοινί επικίνδυνων ισορροπιών ανάμεσα σε δύσκολες συγκυρίες στις οποίες έφεραν τη χώρα τα λάθη των όσων κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια και μάλιστα εξέφρασε το “μούδιασμά” του για το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι και ο ίδιος δεν ξέρει πραγματικά τι να ψηφίσει…

Ο Γ. Παπαγιάννης τόνισε ότι κριτήριο της όλης κουβέντας γύρω από τις εξελίξεις, πρέπει να είναι η προώθηση του μηνύματος ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και εν προκειμένω η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ,με παράλληλη διαφύλαξη της ενότητας των πολιτών. Και στη συνέχεια ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του κατά της επιστροφής στη δραχμή.

Ο Αντώνης Μαρκούλης, αφού ανέπτυξε το σύντομο ιστορικό της σταδιακής υποδούλωσης της χώρας στα δεσμά της μνημονιακής πολιτικής που ασκήθηκε, τόνισε την αντίθεσή του σε κάθε μνημονιακή λογική διακυβέρνησης που θα την ξαναπληρώσουν οι μικρομεσαίοι Έλληνες, για την εξυπηρέτηση αθέμιτων συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων. Δε δεχόμαστε νουθεσίες και μαθήματα Δημοκρατίας από τον κ. Γιούνκερ και άλλους και θα διατρανώσουμε το “ΟΧΙ” μας την Κυριακή…”, είπε σε γενικές γραμμές και συμπλήρωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να εξηγηθεί και να ειπωθεί τι σημαίνει πραγματικά το “ΝΑΙ¨και το ¨ΟΧΙ¨ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Υπάρχουν από τη μια τα μέτρα της συγκυβέρνησης και των θεσμών από την άλλη, που η κυβέρνηση ζητάει να καταψηφίσουμε  με το “ΟΧΙ”…, σημείωσε ο κ. Μελιόπουλος και κατέληξε ότι “ΟΧΙ” ίσον “ΝΑΙ”, που συνεπάγεται νέο μνημόνιο και με μεγαλύτερη σκληρότητα. Καλούμε το λαό να μην επιλέξει αν θα τον φάει ο άσπρος ή ο μαύρος λύκος και αντιπρότεινε την πρόταση του ΚΚΕ για ένα άλλο “όχι” σε προτάσεις κυβέρνησης ή θεσμών, ήτοι άκυρη ψήφο.

“…Δε λέμε όχι στην ΕΕ αλλά στα σκληρά μέτρα που επιδιώκουν οι δανειστές….”, σημείωσε η Πετρούλα Παπαδίνα των Ενεργών Πολιτών (Ο Νίκος Μπέκης απουσίζε στην Αθήνα) και εξέφρασε την πίστη της στο κυβερνητικό εγχείρημα του Δημοψηφίσματος ως ενός δυναμικού εργαλείου άσκησης της Δημοκρατίας και ανάδειξης της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας